LCD TV-Monitor SAMSUNG Syncmaster 710MP

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
Pozdravljam kolege sa foruma i molio bih za jednu pomoć, radi se o LCD TV +Monitoru Samsung 710MP kojem je zbog izgubljenog kapaciteta mrezni el-ko od 150 mf/400 v, stradalo SMPS kolo TOP 247F , pošto nisam mogao naci bas sa ovim sufiksom nasao sam
TOP 247 YN po datashetu je zamenski ali postoji familija ovih TOP kola od 242 do 250, za odredjene snage. Ugradnjom ovog IC,e
uredjaj je proradio sve OK da bih nakon otprilike 10-15 minuta se iskljucio i nakon 3 min. ponovo ukljucio i nastavio sa radom normalno kao u prvom opisu. Merenjem kada prestane da osciluje nnema napona u sec.od 13v i 5v. Kada je u funkciji i ostavim ga da radi do iskljucenja merio sam temeperaturu hladnjaka ona je oko 38C kada dostigne temp.oko 40C uredjaj se iskljuci i tako cim
padne temeperatura za par stepeni sam se ukljuci.Posto pretpostavljam za ovo kolo treba verovatno nesto od elemenata korigovati da bi se povecala reg.u term-zastiti, ali nemogu naci mrezni stepen na netu za ovaj LCD monitor a takodje mi je nepoznato na kojoj
nozici ovoga kola kontrolise strujnu zastitu da bih mogao povećati temp.odnos, jer za 10 min.rada jedva je primetno da se kolo sa hladnjakom greje probao sam dodati jedan hladnjak time sam produzio vreme rada za 25 min, ali ipak vremenom se ta temeperatura
polako popne do tih 40c stepeni i iskljuci se.
Dovoljno je kad prestane osc.sa led sprejom samo dve kapi stavim na hladnjak odmah proradi znaci na pragu je kriticna zaastita.
Svaka pomoc dobro dosla. Hvala pozdrav...
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
moso
Expert
Expert
Imam tu semu ali nema nigde mrezni deo tu lezi zec a po samom IC u neznam na kojoj nozici bih mogao nesto da promenim da bih radio bez prekida.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Da nije ova?
BN44-00110A.JPG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
moso
Expert
Expert
Jeste upravo to je ta sema imam i ja tu sliku ali mreza, mreza nema je nigde .
moso
Expert
Expert
Evo neke seme ali se radi o kolu TOP 244 neznam na kojoj nozici bi se dalo kontrolisati rad ovog kola.
moso
Expert
Expert
Evo jos jedne..
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Po ovoj tabeli tebi su oba kola identicna. Razlikuje se samo kolo sa sufiksom R. Ja bih to zamenio to jos jednim kolom.

http://i49.tinypic.com/24ovxwy.png
Odgovori