Pozdrav svima!
Imam P307 2.0 16V 2001 god i pre par meseci smo na original PP2000 ukljucili "day light" da ne maltretiram ručicu svetala.
Juče su mi svetla ostala uključena i iscrpela akumulator kada sam dopunio akumulator video sam da se farovi uopšte više ne isključuju osim u slučaju da se skine klema sa akumulatora.Kada se klema vrati odmah se uključe farovi i to samo oni bez pozicije i instr.table.Day light sam danas isključio ai ostalo je isto,farovi rade čim se klema stavi na akumulator.
Ima li neko ideju šta da pokušam?
[REŠENO] Peugeot 307 problem sa svetlima
-
- Expert
Evo ti pa prekopaj ove INFO detaljno i resices problem...
http://www.autoelectric.ru/auto/peugeot ... rams.htm#7
http://www.autoelectric.ru/auto/peugeot ... rams.htm#7
-
-
- Stariji član
Pozdrav evo sada sam pogledao poruku, ako nisi rešijoi problem pa da pokušamo?
Vidi koji su ti osigurači od tih svetala imaš ih dva po svetlima npr dva za oborena svetla i dva za duga svetla izvuci ih pa ćeš vidjeti koja su ti ostala uključena.,
Kada vidiš kojasu ti svetla uključena ostala na jednoj strani osigurača imaš sada stalni napon, tada otvori bsm i prati od tih osigurača na čtampanoj ploči vezu ili vod idovesti će te do releja koji ti je ostao zalepljen.,
A ako ti ima na svim osiguračima od ovih svetala napon 12v onda ti releji nisu u kvaru tada može da bude greška u onoj elektronici na bsm ili u samim ručicama.?
Vidi koji su ti osigurači od tih svetala imaš ih dva po svetlima npr dva za oborena svetla i dva za duga svetla izvuci ih pa ćeš vidjeti koja su ti ostala uključena.,
Kada vidiš kojasu ti svetla uključena ostala na jednoj strani osigurača imaš sada stalni napon, tada otvori bsm i prati od tih osigurača na čtampanoj ploči vezu ili vod idovesti će te do releja koji ti je ostao zalepljen.,
A ako ti ima na svim osiguračima od ovih svetala napon 12v onda ti releji nisu u kvaru tada može da bude greška u onoj elektronici na bsm ili u samim ručicama.?
-
- Expert
Na BSM ima rupa na kutiji kuda je ušla prašina i vlaga.F9 i F10 su svetla,to je ok,otkačio sam BSM inače Delphi i uspeo sam jedino otvoriti donju stranu BSM ali ne i rasklopiti BSM :( Dali se uopšte rasklapa ceo?Inače kroz pomenutu rupu sam naprskao dosta kontakt-spreja i kada sam vratio BSM ono je radilo neko vreme kako treba i opet počelo da zeza posle pola sata vožnje...Evo imam jednu sliku.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
Pozdrav, evo šaljem sliku sa označenim relejom i gdje se nalazi N-NO otvoreni kontakti, N-NC zatvoreni kontakti. Tako mora biti kada relej nije pod naponom (kao što je na slici) Relej možeš izvući sa druge strane, kada otvoriš plastiku (izrežeš dio plastike)
-
- Expert
Izgleda da sam uspeo.Da sam pronašao da kupim orig.ne bih ni sekao ovaj.Ispalo je sve ok.Baš prema slikama.Izvzkao sam žice,ubacio jedan FINDER 16A i radi ekstra.
Hvala puno!
Hvala puno!