CDP - update adaptera

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Imam Autocom CDP TCS PRO Plus Bluetooth kineski klon sa softwerom 2015 R3. Drugar dobio na poklon slican adapter i laptop sa verzijom 2014.2,
Da li mogu i njemu da instaliram 2015 R3 ? Znam da nakon instalacije mora da se update-uje adapter(firmware update), da bi se uskladio softwer i dobio komunikaciju. Znam da za neke klonove kinezi napominju da ne sme da se radi update. Konkretno za CDP nisam video preporuke da se ne radi update adaptera. Online update software-a ne sme da se radi, to znam, a za adapter nisam video upozorenje proizvodjaca.

2015 ne samo da pokriva sve zivo na autu, nego lakse pristupa i starijim modelima. Npr na Reno Modus 2005-to,starija ne moze da pristupi, dok 2015 R3 pristupa svemu.

Jos vežbam, pa bolje da pitam da mi ne izgori vežbanka odmah u prvom osnovne :D
bobi_dunkel
Stariji član
Stariji član
Koliko se sjećam za 2014.2 je bio neki crack za software i radio je na svemu zivom. Od tad nisam pratio situaciju. Onda si mogao i Delphi na njemu goniti
Ako 2015 ima neki crack onda postoji velika šansa da radi. Ako možeš otvoti oba adaptera i usporedi PCB. Svi su skoro identični.
Trebalo bi povesti barem 2-3 dana na MHH forumu za točno potvrditi da li paše prije same probe.

Pozdrav,
bobi
kidloco
Expert
Expert
moze kolega ,, mozes slobodno da napravis update firmware na cdp ,,, u tom sam poslu evo 4 godine pa me zato i slabo ima na ovom forumu ali za kolege sam uvjek spreman pomoci.. sto ti nije jasno upitaj,,
sretno.. za neka vozila je potrebno i doraditi sam hardware cdp nije sam firmware dovoljan ...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Video sam na DK da si radio update, i da ti je poznata materija pa sam se i nadao tvom odgovoru :)
Nasao sam nocas i na sajtu proizvodjaca da moze.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Juce sam probao da pogledam Nisan Kubistar 2006-to, ali nece TCS CDP a ni Delphi adapter da mu pristupi. Posle mi rece kolega koji radi samo Renoe da kod kubistara moze samo Clip, ali mora da se unese vin broj od Kangua. Inace Delphi

Video sam da koriste i WOW za isti adapter. Da li ima on neke prednosti ili ga instaliraju samo radi reda?
Izgleda da moze i
Opus
Motorscan Truckpro
AP-klima
Pozdrav wow wurth radi sa cdp i ima nešto više mogučnosti kodiranja i podešavanja nego delphi , inače koristim delphi 2014/2 i wow 5,008 , može li se delphi 2014/2 napraviti update 2015/3 i ima li što novo, ako netko ima link ili upute za update 2015/3,unaprijed Hvala!
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Morao bi da uklonis popuno prethodnu verziju i ovu instaliras iz pocetka. Nakon 6 meseci testiranja i kombinovanja na dva lap topa mislim da nema potrebe da menjas verziju jer 2015r3 je samo u izbornom delu na nasim jezicima, a kodovi greske, testiranje i sve ostalo je na engleskom. Nema novih automobila u spisku, a nisam primetio da ima novih funkcija u postojecem izboru.
Dosao sam do zakljucka i da jeTCS CDP (plavi) dosta sporiji i manje auta podrzava od Delphi cdp.

Interesuje me da li posle svake promene programa(delphi/wow) mora da se radi update adaptera? Jer znam da sa 2014 na 2015 i obrnuto mora update.
AP-klima
Hvala admin. na brzom odgovoru ,znači nema neke razlike u verziji 2014 i 2015 ,i ja sam čuo da je to samo promijenjen naslov na 2015/3 , inače ja imam na 2 laptopa verziju 2013/3 i 2014/2 i ima dosta razlike u popuni auta .po meni opis grešaka na engleskom je bolje jer neki prevodi na naše jezike su nerazumljivi.
poslije svake promjene delphi -wurth ne treba raditi update ,firmware iz wow wurth kopiraš u delphi i oba rade ,imaš na netu video (copy firmware wurth to delphi)
Wurth je dosta sporiji kod spajanja ali ima više opcija čak i nekih auta koje delphi ne podržava ,prednost mu je što možeš vidjeti što kod koje auta može kodirati ,aktivacije i podešavanja bez spajanja na auto i ima bazu podataka u sebi slično autodati
Odgovori