Ford Focus, EPS

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Ford Focus C-Max
2.0 TDCi
2004 godina

Delphi dijagnostika ne moze da se poveze na electronic power steering. Pregoreo osigurac(80A) elektro pumpe hidro volana. Zamenom se cuje da pumpa pokusa da okrene ali nista, odmah ga spali.
Da li je neko pokusao da popravi pumpu? Zanima me da li je popravljiva ili odmah da trazim drugu, pre rasturanja?
Hvala
djolev
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Ako si proverio instalaciju da nije u spoju, onda ti preostaje da zamenis pumpu jer je u defektu velikom cim gori osigurac od 80a...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Puko je BUK9E06
Probacu kad dobijem vremena da nadjem nacina da se zamene, mada mi deluje kao nemoguce.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
toce
Expert
Expert
Moguca je zamena ako je punktovan, a ako je moguce da ugradis i neki mali hladnjak bilo bi jos bolje.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Koliko sam snimio situaciju, punktovane su samo nozice. Utopljen je u kalaj na plocici za hladjenje i lako ih je zameniti.
Uspeli smo da rastavimo. Vidi se da je bilo varnicenja na jednom kalemu ispod, tako da je to ubilo fetove. Posto smo dobili nisku cenu(80e) za polovnu proverenu pumpu, jos se dvoumimo da li cekati fetove iz kine ili zavrsiti odmah sa drugom pumpom.Auto vec ima kupca,samo se to ceka. Ovu cemo verovatno popraviti, ali kasnije kad ne bude bilo posla. Napisacu rezultat.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kidloco
Expert
Expert
obavezno promjeni i driver za fet
Odgovori