Pozdrav kolege. U pitanju je novi led tv za koji sam trazio daljinski na forumu. Problem je u tome sto je gornji desni deo panela potamnio dok je u ostalim delovima slika perfektna. Kao kod lcd kada neradi neka od lampi. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa led televizorima da li je tu kvar na driver ploci panela ili na napajanju.
Prvi put otvaram led tv i iskreno neznam ni na koji princip radi panel i ploca koja ga napaja. Zagrevao sam elektrolite ali nije dalo efekta svaki savet i predlog je dobro dosao, ili bar malo teorije nebi li pomoglo bar u lokalizovanju kvara. proverio sam sve osigurace i na ploci napajanja i driver ploci panela svi su ok. Pomagajte ukoliko je izvodljivo, probao bih sam da ga uradim jer nevolim da odustajem.
Unapred zahvalan.
led tv fox 32le1200, jedan deo slike je slabijeg osvetljaja
-
- Super Moderator
- Kontakt:
objasnjenje u slici :)
-
- Expert
rasklopio sam panel i pogledao sam. osvetljaj traka sa led diodama koja ide oko panela u tom delu ne radi. nisam siguran da li su neispravne diode ili je nedostatak napajanja u pitanju, jer verovatno je ceo niz led dioda podeljen na nekoliko delova pa je moguce da fali napajanje. da li neko od kolega mozda ima semu za ovaj tv? ja cu uskoro postaviti sve podatke sa ploca
-
- Super Moderator
- Kontakt:
TV jerelativno nov, vidim da ga jos ima u prodaji. Sema za takve se tesko nadje po modelu, narocito za brendove koji se pojavljuju samo na nasim prostorima.
Postavi podatke pa da trazimo semu. Prepisuj sve sto vidis na plocama, a ako mozes da slikas, skratice ti trud kucanja i nama trud dopisivanja zareza :)
Postavi podatke pa da trazimo semu. Prepisuj sve sto vidis na plocama, a ako mozes da slikas, skratice ti trud kucanja i nama trud dopisivanja zareza :)