samsung LE32A431T2XXH
-
- Expert
- Kontakt:
tesko pitanje u startu! trebao bi rastumaciti gde je kvar od tri stvari... t-con,displej ili bord. bice da je t-con ...
na jednoj plazmi sam imao takvu sliku, bio je y-sus
na jednoj plazmi sam imao takvu sliku, bio je y-sus
-
- Expert
imao sam takav kvar na tom samsungu,crko tikon i panel ............finalno desava se glvna ploca nevalja ali retko
-
- Expert
ok,to je sta moze da bude ,ali postoji jednu su pitanje trebalo da ima tona-audio al ni tona nemam nije logicno...Zoki je napisao/la:"Ovde mogu biti 3 stvari u pitanju
1.Panel
2.Flat kablovi sto idu od panela ka tikon ploci
3.Tikon ploca"
Tikon ploča ???????????????????????????????
T-Con ploča (modul).
Ne iskrivljujte stvari.
-
- Expert
Ne mora znaciti, mozda je uredjaj na HDMI ili PC ulazu
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Posto nema ni tona moguci kvar je na main board.Proveri stabilizatore napona i napone koje dobijas iz mreznog dela.Vidi ima li pregrejavanja nekog od microprocesora.Izvrsi neka merenja.Nista nisi merio jedino si probao preko skarta i ustanovio si da nema tona.Probaj eeprom,flash,naponi na t-con ploci,meri malo pa ce i nama biti lakse da ti odgovorimo.
-
- Expert
-
- Expert
jel imate link te ploce za testiranje ako nije premnogu skupo valda kupiti i onda znamo o cemu je problemGP ELECTRONIC je napisao/la:Ma uklavirio sam ja u cemu je problem,
covek nebi da pogresi da nema gubitaka. No generalno kod ovako zeznutih kvarova i pare i jare ne idu zajedno. Mora se rizikovati . Kupiti neka ploca za testiranje pa ako si ubo ubo si ako ne idemo dalje kupices drugu plocu a ova ce ti ostati za neki drugi aparat. Ima i druga varijanta kupiti tester za Tikon ploce i panele. E sta je ovo ovo ti je univerzalna spravica koja se kaci umesto glavne ploce sa jedne strane a sa druge strane se kaci na racunar. U softveru programa se izabere tip panela i tip Tikon ploce i ukljuci se LCD. Ako je panel ispravan i ispravan Tikon dobije se nekakva slika na LCD-u ako slika nije korektna onda ima opcija u softveru kojim se jos dodatno testira Tikon.
Dilema je odmah resena. No ova spravica nije nimalo jeftina.
Znaci ili ovo ili kupovina ploca. Vrlo je mala verovatnoca da ce ti se neko javiti da je imao 100% identicni kvar pa da ti nemas nikakvih dodatnih troskova zbog eventualnog promasaja
hvala unaprjed