Stabilisani ispravljac sa regulacijom struje 0-30VDC 2-5A

Forum za alate i opremu servisa
chip
Ima li neko od kolega semu za ovaj uredjaj sa 2 TL081 i LM723. Bio bih mu mnogo zahvalan ili placam.
dell
Expert
Expert
Kontakt:
Neće ti se isplatiti pravljenje, prošlo je to vreme odavno....

Uvek se stedilo na svemu i pravilo se svasta od regeneratora katodnih cevi preko audio generatora i mf generatora 5,5, 10,7 MHZ, od osciloskopa na prepravljanje od game boy aparata.
I td dalje...........

Imaš na oglase i aliexpresu i nije skupo.
------------------
chip
Imam ga vec, 20-tak god.Drug mi je pravio pcb plocicu rucno. Sad je nesto prepravljano zbog zamene MAA723 sa LM723. Bez seme tesko da ga mogu popravit,jos su pokidane dve zice.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Mislim da su svi radjeni po ovim semama. Lako je to popraviti kada se ima seme. I ja imam takav.

http://www.elitesecurity.org/t401668-17#3393113
https://static.elitesecurity.org/upload ... uga5up.jpg
Toma
Expert
Expert
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
To je najpovoljnije resenje. Uz njega za max 2e porucis i AVometar, a umesto ovih potenciometra porucis viseobrtne. Za vecu amperazu dodas jos tranzistora.
chip
Hvala mnogo Administratoru, pogodio je pravu stvar. Nisam mogao pronaci semu za staru plocu sa ML723/ Za sve druge varijante sam znao,nego sam u skripcu sa vremenom.Ispravljac treba mom sinu koji popravlja mobilne telefone.Nije imao strpljenja nego je kupio nov Baku BK-1502D+ koji je vise igracka nego ozbiljan instrument,da sad ovde ne govorim o svemu.Prepravio sam ga celog osim plocice za elektroniku. Sve jedno ipak cu zavrsiti sad moj. Hvala i Tomi ,ovo je vise nego dzabe.Volim licno da napravim nesto po svom. Mnogi od kolega koriste moje instrumente,recimo Regenerator katodnih cevi CHIP.Trenutno mi je bio problem sa izradom pcb plocice. Koga god sam pitao niko nije mogao da mi je napravi ako mu ne posaljem fail za pripremu u originalnom programu.Davno sam radio u Protelu,ali sada dok nadjem pecovanu verziju koja ce raditi u Win 10, prodje voz.Ako nema niko plocicu u originalnoj velicini, kao fotografiju cu je ubaciti u Corel i napravicu pripremu za stampanje,sto opet iziskuje dosta vremena. Pokusacu da ubacum sliku mog instrumenta u odgovor ako mi podje brzo za rukom.
Odgovori