Samsung cw29m064nrxxc
Sasija KS7A Mreza STRX 6750
Verikala LA7845
VN trafo AA26-00145A
Kvar led blinda 4 puta
Opis kvara
Stranka kaze u gornjem djelu ekrana postojale tri linije (crvena,zuta,plava)preko slike gledala dok nije nestalo slike potpuno,nakon provjere mreze i zamjena elektrolita u mrezi i visokom naponu kao i vertcale,prilikom startanja tv-a led dioda blinda 4 puta i iskljuci se pozivom preko daljinskog blinda ali ne stara na kolektoru BU imam 135V kacao sijalicu mreza radi ,mjenjao sam vetikalu LA7845 ali isto koja je od zastita proradila jeli vn trafo u pitanju.
[REŠENO] TV Samsung CW29M064NRXXC led blinda 4 puta
-
- Expert
proveri stabil.ic804 pin1=in, pin2=out,pin3=gnd,pin4=on...off najvervovatnije ti je pin 2 u masi proveri elko u tom krugu 1000uf/10v c108 i cv918.........poz
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Izvadi mrežni osigurač i na njegovo mesto postavi sijalicu od 200W. Isključi degaus da ti PTC nebi usijavao sijalicu. Probaj tako. Na st.by bi trebao da radi a sijalica da bude hladna. Kad ga startuješ, trebao bi da radi dok se ne pojavi slika i ne ugreje sijalica. Ako ti nešto vuče struju, sijalica će prilikom starta da zasvetli i da ti vrati TV u st.by. Ako ti ne pali sijalicu a vrati se u st. By, znači da ti neka zaštita proradi jer mu fali neki uslov za rad. Ako se pali sijalica, onda vrati osigurač pa otkini B+ i na red stavi sijalicu. Na B+ bi trebao da proradi HIS sa sijalicom i od 100W. Ti probaj sa sijalicom od 200W.
Probaj sve to pa izvesti šta se dešava.
Edit:
Probaj da mu otkacis pin 4 na IC803 (stabilizator 3,3V)
Da li ti je na st. by B+ nizi ili isto 130V?
Da li si ga testirao duze na sijalicu?
Da li si menjao STRX?
Probaj sve to pa izvesti šta se dešava.
Edit:
Probaj da mu otkacis pin 4 na IC803 (stabilizator 3,3V)
Da li ti je na st. by B+ nizi ili isto 130V?
Da li si ga testirao duze na sijalicu?
Da li si menjao STRX?
-
- Expert
Evo drugovi nadam se konacnog resenja dobio sam danas novi VN trafo novo kolo mreze STRX6750 prvo sam pokusao sa novim kolom mreze ali se isto ponasao ubacim novi trafo i evo tv radi vec 1 sat bez problema,tako da smatram ovu temu resenom namucio me pravo ostvarila se moja sumnja na trafo hvala svima na pomoci.