Lepkovi u elektronici

Forum za alate i opremu servisa
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
O ovome nismo nikad razgovarali, a verujem da i tu ima koje cega da se nauci. Evo mog skromnog uskustva sa UV lepkom.
Ja cesto koristim UV lepak, ona mala olovka https://li1.rightinthebox.com/images/50 ... 492222.jpg
On zalepi dovoljno difuzor na LED traci, ali nisam zadovoljan. Reklama mu je daleko bolja od njega na terenu. Porucio sam neku vecu bocicu, gde kinez kaze da je to lepak dopuna za ove male. Tecan je kao super lepak, kao voda. Isprobam ga, medjutim nista. Karbofiks za papir bi bar nekako zalepio :) Mozda posle 2minuta susenja lampom napravi neku opnu ali otpada.
Skoro mi donese majstor za auto stakla UV lampu na popravku. Cev Philips 9W, a radi na upaljac 12V u autu.Vidim izgoreo joj trafo u pretvaracu. On kaza da je skupa lampa, pa rekoh hajde da ga premotam. Vise sam se trudio iz razloga da je isprobam na mojim lepkovima.
Sa tom lampom, onaj tecni kineski lepak, lepi skoro kao super lepak. Betonira nakon 10 sekunde. Nisam mogao da verujem. I tako nakon godinu dana ustanovim da je lepak dobar, ali je lampa pogresna.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Digital Elektronik
Stariji član
Stariji član
imam i ja nekoliko
koristim ih vise za telefone.najbolje radi na uv neonke osram ili philips a nikako na led uv.
za difuzere koristim B-7000 ali skoro da ih nikad ne menjam,radim iskljucivo cele trake.ne menjam diode.
ursuss
Expert
Expert
Koristim primarno ovo na slici za lijepljenje difuzora, ranije sam koristio UV, ovo mi se pokazalo kao bolje riješenje...a tek što pokrpa patike..cipele... :lol: :lol:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Tako je majstori, otvorite se, nije kaznjivo posedovanje lepka :lol: Ima tu jos materijala za debatu. Selotejpi za LED trake, termo lepkovi za hladnjake na procesoru....
Porucio sam B-7000 i T-8000. Neka ima. Mozda predjem u vulkanizere :D Dajte jos neki predlog, Kinezi me zeljno ocekuju :D
Porucio sam jos neke lepkove da isprobam. Izvesticu kad stignu.
Digital Elektronik
Stariji član
Stariji član
B7000 I T8000 I T7000 sve to isto sampo jedan je crni drugi prozirni…..
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Porucio sam B-7000 pre dva meseca, nikako da stigne. Zaglavio u Letoniji :D
Sada imam jedan Samsung j3 2017 kome trebam da zalepim display a imam samo UV, Syntelan i neki 5minuta dvokomponentni. Da li smem da ga zalepim UV lepkom? Display lepo upada u okvir, lepo stoji i bez lepka ali moram necim da ga prilepim.
Digital Elektronik
Stariji član
Stariji član
bolje uzmi neostik.ili neki dvostrani tanji.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Ove nase Kineske prodavnice, unistice i Aliexpress :D
U delu gde se prodaju lakovi i sljokice, prodaju i lepkove. B6000 50ml 400din, F6000 120ml 480din(4e). Imali su i B7000 od 25ml. Kineska robna kuca Youmart. Ima ih po vecim gradovima. Kolega mi pozajmio B7000 a kaze da je koristio i ove iz Youmarta i da je zadovoljan.
Vidim imaju i tanke dvostrane selotejpe, kepton trake, alu trake, pipalice za instrumente.
Radovan74
Expert
Expert
Bas tako zmaju.
Koristim vec vise od mesec dana taj lepak iz kineske, i drzi... Niko ne vraca i ne zali se.
Do sad sam uz gel super lepilo nekad morao i koristio silikon a sad ne.
Hteo sam da sacekam i da se uverim da drzi pa da podelim sa vama, al eto uz tvoj post potvrdjujem za sad.
Odgovori