2SC5388-Kinez
-
- Expert
Prodali su mi nekad pocetkom ove godine 5 komada kineza 2SC5388 tranzistora, koji se griju i sliku su pomjerili u jednu stranu,sad mi stoje i pada na njih prasina..........mogu li se upotrebiti kao normalni tranzistori..............ili ih da bacim u kantu...........ima li neko dobro rjesenje za njih.....
-
- Expert
- Kontakt:
Imao sam i ja 2 kom pre par meseci i pravili su istu gresku pomerena slika u jednu stranu.Nisam ih bacio vec ugradio u neke druge shasije ne mogu se setiti koje i tamo su radili ok.Imam negde zapisano pogledacu.Pozz
-
- Expert
Probaj ponovo u vestel shassis . Otpor baza emiter 47ohma skini i stavi 100ohma i treba da radi.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Lele, to mnogo jak tranzistor za tolicko televizorce :) Vidjao sam i druge stavljaju, ali se usijava ploca posle, mnogo se greje i trosi struju :) Original je original, a ima originala.GP ELECTRONIC je napisao/la:Ma ljudi bacite te sve tranzistore i ubacite 2SC5793 promenite onaj elko sa novim od 105 stepeni i zaboravili ste vise na problem sa crkavanjem tranzistora. Ova prica je odradjena na jedno 30 aparata i nijedan se nije vratio za poslednjih 2 godine
Nema veze sto nije darlington tranzistor
Posetite ovu temu u dioda caffe
http://www.dioda.net/caffe/Novi dijelovi-los kvalitet
Tu nije lose napisati iskustva sa dobavljacima.