LCD monitor Medion MD7218AR, demo mod

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
rinedel
Expert
Expert
Poštovane kolege imam sledeći problem sa ovim monitorom;Po uključenju ne daje sliku sa vga ulaza nego jednostavno kao da "vrti"nazovi svoj demo.Mjerio napone i oni su ok.Ukoliko je neko imao ovaj problem, svaka sugestija dobro došla.Slijede slike koje izbacuje.
Picture 017.jpg
Picture 016.jpg
Picture 015.jpg
Picture 012.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Christian Death
Expert
Expert
Zdravo!
Monitor ti je usao u fabricki test mod. U fabrici na traci "rade" ovako monitori i to zbog testiranja ukljucuju ovu opciju, kad jos eeprom nije napunjen, sa ovim testiraju osnovne funkcije full jacina svetlosti, boje itd. Ovo se sme da bude samo u fabrici, ali ako ti je eeprom (24Cxx) izbrisan/pokvaren moze da izaziva ovakvu simptomu.
90% mozes resiti tako da: treba nekako uci u servisni meni i resetovati memoriju ili ubaciti novi dump i/ili pogledati dali dobije napajanje eeprom..
10% ti je da neces naci dump i neces saznati kako treba uci u servisni meni..
ili 10%/90% kod Medion-a :o
rinedel
Expert
Expert
Kolega probat ćemo otkriti ulaz u servis meni, a ako ne uspijem to,ostaje potraga za dump-om.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Pozdrav
Tako se manifestuje u momentu kad izgubi ili nema kontakt sa PC.U momentu kontakta sa PC prelazi u normalan rezim rada.Proveriti kabel sa kojim se povezuje na PC a ako nije do kabla onda je neki kvar na maticnoj ploci monitora.Proveriti linije SDA,SCL.U ovom slucaju monitor ne salje signal kompjuteru da je prisutan i ne dolazi do kontakta-prepoznavanja.
zooe
Expert
Expert
Kod nekih DELL monitora to se ukljucuje i iskljucuje u korisnickom pod meniju, mozda moze i na ovom
rinedel
Expert
Expert
Kolege Cristian Death i zooe ja sam pretragom na netu i pronašao ovo što mi sugerišete.Ali problem je gdje pronaći ulaz u service menu ili dump za njega.Sve verzije pretrage su me vodile na skoro iste stranice.Nemam ideje gdje dalje pretraživati.
S obzirom da sam jučer pred kraj vremena opet pregledao napone i oni su ok sad sam ubijeđen da je on u test modu.Ako neko od kolega zna stranicu gdje pronaći ulaz u test mod neka je postavi.Unaprijed zahvaljujem kolegama na sugestijama.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Pozdrav
Resetuj ga sa praznim eepromom,uspeva u vecini slucajeva kod raznih monitora.
Odgovori