Producer/Proizvođač - Vivax
Model No/Oznake modela - 32S55AT2
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 16AT012 V1.0 A60415
LVDS/TCON - na displayu
MCU/Procesor - MSD3463GSA-SW
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - 25L64
Audio/Ton - RT9108NB
Tuner analog/digital - DVB-T2
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - LSC320AN10-H02
Power supply(SMPS)- na mainu
Tuner - ne piše
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Doneli su kao uveče radio ujutru neće da se pali samo svetli crvena led dioda.
U stby-ju je i od napona sve ima, elko su dobri, probao sam sa raznim flešovima ali ništa, flash integralac dobar, Ima samo jedan taster za power i taj je ispravan, daljinski ispravan. Pretpostavio sam da ne valja procesor, naručio sam procesor pre mesec dana i sad stigao, zamenim procesor i proradi tv, slika dobra, procesor nije vruć, isključim tv i zašrafim sve i tv opet ne pali, sačekao sam 1 dan i neće da se upali, možda ni pre nije bio greška u procesoru?
[REŠENO] Vivax LED TV-32S55AT2 neće da se upali
-
- Expert
Pre zamene procesora ste trebali sve opcije da pokusate.Prvo da vidite liniju ON/OFF da li uopste dolazi signal do procesora-posto ide preko tranzistora,nekad i vise njih.To sto je TV odmah startovao posle zamene procesora ukazuje da je negde delovao topao vazduh(tranzistor,dioda itd).
Za te "HIGH TECH Made in PRC" Tv-e treba dosta strpljenja da se uopste dovedu u neko-nazovi ispravno stanje.
Ako nije tajna kolko je kostao procesor-tj da li se isplati-ili je bilo bolje traziti ispravnu maticnu ???
Za te "HIGH TECH Made in PRC" Tv-e treba dosta strpljenja da se uopste dovedu u neko-nazovi ispravno stanje.
Ako nije tajna kolko je kostao procesor-tj da li se isplati-ili je bilo bolje traziti ispravnu maticnu ???
-
- Expert
Od tastera signal stize do procesora, kvarc osciluje, a pošto nema puno delova na ploči a i procesor nije BGA mislio sam da vredi jednu probu..
Main se može kupiti na kupindu za 30eur (mada trenutno niko nema) , a procesor mi koštao 8.5eur.
Main se može kupiti na kupindu za 30eur (mada trenutno niko nema) , a procesor mi koštao 8.5eur.
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Kada ti treba neka ploca, pre nego potrazis na oglasima prvo postavi temu ovde u Ponuda/Potraznja. Mnoge kolege imaju ploce na lageru ali nemaju volje da slikaju, kace po internetu i svakodnevno prate svoje oglase. Zato ovde uvek dobijes bolju ponudu nego na oglasima. Verujem da ti je neko vec ponudio plocu na PP. Ako nije sada, ponudice ti kroz mesec dana kada temu vidi onaj koji ima plocu :D
Taj problem sad ubija volju, ali rasklopi opet pa proveri da li si ga dobro zalemio. Ne mora biti da je stari kvar.
Taj problem sad ubija volju, ali rasklopi opet pa proveri da li si ga dobro zalemio. Ne mora biti da je stari kvar.
-
- Expert
Probao sam svakakvim flashom i na kraju prelemio sam pojedinačno sve nožice procesora i TV radi, i vratio sam nazad njegov original dump.
[REŠENO]
Evo prikačiću moj isčitan dump:
[REŠENO]
Evo prikačiću moj isčitan dump:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
Samo da javim da je tv izdržao sve do danas, sad su javili da je ista greška na tom televizoru...
Nagovarao sam da kupe novu ali ne Vivaxa, nemam volju da ponovo menjam procesora..
Nagovarao sam da kupe novu ali ne Vivaxa, nemam volju da ponovo menjam procesora..