Producer/Proizvođač -ASUS
Model No/Oznake modela -N73J
Chassis/Model šasije -N73JN
Main board/Matična ploča -N73JN rev. 2.0
Procesor - i5
Flash - SST25VF032B
Lcd display/Panel - .....
Power supply - ADP-90CD DB (19V-4,7A)
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - laptop se restartuje i kod podignutog BIOS-a (znači sa i bez HDD-a) pojavljuje se ekran smrti (vertikalni namrgodjen smajli na plavoj pozadini!!!) koji traži restart, ponekad pokuša dizanje operativnog sistema ali ponovo ekran smrti...Izbačen HDD , menjana Ram memorija (nekoliko novih i kompatibilnih) izvadjen flash izčitan reprogramiran sa original sadržajem i sa foruma ali uvek isto...Sumnjam da je oštećen sam chip serijski flash kojeg nemam i nemogu da kupim ! SST25VF032B
Molim forumaše ako neko ima i polovan nek se javi na PM
Za Administratore ovo bi mogli da stavite kao gotov formular za ispunjavanje laptop računara :
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -
Procesor -
Flash -
Lcd display/Panel - .....
Power supply -
Drugarski pozdrav ;)
[REŠENO] ASUS N73J reset
-
- Expert
Znam kolega i cenu guglao sam ali za par komada .....Ja sam pitao za Srbiju ostalo mi je poznato nisi pročitao i drugi moj post čak i polovan za test!?!?!? :)
-
- Expert
Znam kolega taj chip ASUS koristi samo na dva modela !!! A nekad je asus bio vrh a sada.... :o
-
- Expert
Nabavljen spi flash SST25VF032B .
Ubačen sadržaj sa update BIOS-om ver. 206 (inače osnovna verzija je 204 ; ima i 205)
LapTop radi extra testiran je nekoliko dana znači idemo u Rešeno a sdržaj flasha možete preuzeti odavle:
http://www.mediafire.com/file/wnuqeuc79 ... 0.rar/file
Pozdrav :D
Ubačen sadržaj sa update BIOS-om ver. 206 (inače osnovna verzija je 204 ; ima i 205)
LapTop radi extra testiran je nekoliko dana znači idemo u Rešeno a sdržaj flasha možete preuzeti odavle:
http://www.mediafire.com/file/wnuqeuc79 ... 0.rar/file
Pozdrav :D
-
- Expert
A da ako nekom zatreba verzija 204-205 nek se javi na pm.... :D