TV JVC 55'' LT-55VU83A- Plavi Ekran / Bez slike sa backlight

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
draganzile
Pozdrav!
Imam TV JVC TV JVC 55'' LT-55VU83A VESTEL dijelovi
Ploca napajanja: 17IPS72
Maticna ploca: 17MB120
Panel: ves550qnes
Opis kvara: TV se normalno pali pritiskom na daljinski. Sve backlight trake se normalno pale, ali se na TV-u vidi samo plava slika, tj panel "poplavi" , nema JVC loga , nema apsolutno nicega i tako stoji. Moze se ugasiti normalno.

Zamjenjen T-Con drugim ( isti problem )
Zamjenjena maticna ploca drugom ( isti problem )

Sam LCD Panel ima Winbond SPI flash chip , nista na panelu nije u kratkom spoju.

Prijedlozi?
Moze li biti Panel SPI?
ursuss
Expert
Expert
ima li napajanje za t-con.... probali sa drugim flet kablom....
Christian Death
Expert
Expert
Ima li zvuk?
ursuss
Expert
Expert
"slučajni " član ovog foruma očito nije zainteresiran za ono što je tražio od nas .....očito je očekivao da mu kažemo koje dugme na daljinskom treba stisnuti da se pojavi slika... mene ovakvi na neki način smetaju..prođe 6 dana- a ne reagira na pomoć.. :(
dj.mr.schultz
Expert
Expert
ursuss je napisao/la:"slučajni " član ovog foruma očito nije zainteresiran za ono što je tražio od nas .....očito je očekivao da mu kažemo koje dugme na daljinskom treba stisnuti da se pojavi slika... mene ovakvi na neki način smetaju..prođe 6 dana- a ne reagira na pomoć.. :(
Slažem se sa kolegom URSUS moje teorije za "Internet majstore" su ipak tačne ! :roll:
Predlažem da se takvi postovi posle 7-10 dana obrišu da ne troše resurse foruma.
ursuss
Expert
Expert
Nisam protiv pomoći i "internet majstorima"... mi smo se učili iz rijetke literature-knjiga jer nije bilo interneta... danas je bolje i lakše, ali očito je u pitanju volja i ustrajnost da ne napišem ozbiljnost..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Ne treba žuriti sa kvalifikacijama pojedinih članova jer se svi nalazimo u vanrednoj situaciji zbog pandemije korona virusa.Ne možemo sa sigurnošću znati u kakvoj je zdrastvenoj situaciji naš član.
dj.mr.schultz
Expert
Expert
Kolega Boss Jimmy neke postove si ti izbrisao a šta da radimo sa ovima što je moj drug Zmaj zaključao moraš pod Hitno da reduciraš ko može da postavlja teme ...recimo 20 postova komentar i učešće u temama pa tek onda kada pročita pravila može da postavi temu inače smo naje*ali od ....Internet Majstora :shock:
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Kolega koji je postavio temu je član foruma od 2016.godine.Ovo mu je prva tema i saćekaćemo još par dana zbog situacije u kojoj se nalazimo,da se ne ponavljam.
Ove zaključane ću obrisati pa neka ih kolege ponovo postave po pravilima foruma.

Pozdrav svima !
draganzile
Resen problem u međuvremenu. Kupio isti model sa razbijenim panelom i prebacio flash chip na samom panelu. Nema potrebe za ludovanjem, nisam slucajan clan foruma niti noob. Buduci da sam gore u postu naveo da je tcon ispitan i proban sa ispravnim kao i druga maticna ploca, ne smatram za pomoc to sto mi sugerirate da provjerim napajanje na tconu ili drugim flat kabelom. Izmerena je provodnost na pinovima flat kabela, napon na tconu je uredan, nakon toga proban drugi tcon, a nakon njega i druga ploca. Ukoliko neko bude trebao dump glavnog roma, slobodno neka se javi, dump spi panela nisam skidao vec sam samo prebacio chip sa razbijenog. Ps slucajni serviser je inzenjer i ima svoj servis. Nemojte biti grubi. Ps, trebam software za usb flas vox 32ads314g. Hvala
ursuss
Expert
Expert
pozdrav kolegi--- pa dugo vam je trebalo da napišete jedno slovo-a sada se čudite reakciji kolega sa foruma.. uvjek sam za pomoć, ali "tišina ubija"...
Odgovori