Samsung T260 problem sa slikom

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
nisavici
Expert
Expert
Na monitoru zamenjena SMPSU pošto je pregoreo inverter kojeg nisam mogao naći, stavljena od
istog modela 22 inča prepakovan konektor, voltaze su iste
Problem je sledeći, umesto crne boje imam plavkastu, sve druge boje su normalne. Probao sam u stelovanju monitora da smanjim plavu ali nista ne menja, takodje i u Nvidia kontrol panelu ne mogu da dobijem normalnu sliku...
Ne znam da li je problem bio ranije pošto je palio pozadinsko na 2 sekunde pa nisam mogao da vidim.
Oznake cu popuniti kad ga opet otvorim ali klasika auo panel, TCON na panelu
Neki savet sta pogledati
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kontakt:
Backlite moze da oboji komplet sliku, ne moze samo jednu boju. To je verovatno stari problem ili je problem u LVDS konektorima. Oglancaj ih malo.
nisavici
Expert
Expert
Admin tvzmaj je napisao/la:Backlite moze da oboji komplet sliku, ne moze samo jednu boju. To je verovatno stari problem ili je problem u LVDS konektorima. Oglancaj ih malo.
Hvala na odgovoru, problem je u procesoru za obradu slike neki Samsungov Magic Tune, za kratko vreme se pregreje stavljao sam I hladnjak isto se ponaša.
Probao sam panel na sasiji od nekog drugog monitora boje su normalne jedino je slika duplirana pošto Samsung panel ima rezoluciju 1920x1200, dok ova šasija od viev sonika daje 1920x1080 tako da odustajem od popravke dok ne nabavim to kolo ili kompletnu t240 glavnu plocu. Prelemio sam kontakte na procesoru isto se ponaša....
Odgovori