Proizvođać:Samsung
Model:CB5035Z
Model chassis:
PCB Nr:
Procesor:Ne mogu da vidim
Eeprom:24Co2
Vertikala:
Video:
AudioTDA7056
SMPS:
FBT(VN trafo):
Tuner:
Opis kvara Suzena slika sa desne strane vise od pola ekrana evo prilog u slici.
Samsung CB5035Z
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Nije trafo. Ovakav kvar kod gold stara bude kada se osusi elektrolit koji ide cini mi se na ABL. Kod samsunga proveri elektrolite koji stoje na +200. Narocito onaj 10/160 koji ide izmedju B+ i +200. Pocisti bas sve elektrolite oko trafoa i u napajanju. Ovu gresku sam cesto imao.
-
- Expert
Ivice koji prdlazes ESR da kupim ja imam neki ali nisam zadovoljan kada merim bez skidaja dela,a ovaj tv ne mogu da resim skoro sam sve izmenjao,da li moze biti ekran posto znam da ovi televizori imaju problem sa ekranom, vise puta mi se desilo ali ne da su bili ovakvi simtomi.Hvala
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Nije ekran.grki je napisao/la:...da li moze biti ekran posto znam da ovi televizori imaju problem sa ekranom, vise puta mi se desilo ali ne da su bili ovakvi simtomi.Hvala
-
- Expert
Ovaj kvar se javljao kod TV SAN i to kad nije valjao VN trafo kod starijih Samsunga je vrlo retko crkavao trafo ali nikad se nezna na kraju ces morati probati
Elektrolite si sigurno probao,za razliku od kolega ja elektrolite retko merim i skidam sa sasije vec zalemim paralelno drugi elektrolit na sasiji i vidim promenu na TV-u
Postoji i jedan primitivan metod ,pritisnes elko klestima i onda pokaze promenu na TV-u
No ovo sve nije majstorski ali pomaze
Elektrolite si sigurno probao,za razliku od kolega ja elektrolite retko merim i skidam sa sasije vec zalemim paralelno drugi elektrolit na sasiji i vidim promenu na TV-u
Postoji i jedan primitivan metod ,pritisnes elko klestima i onda pokaze promenu na TV-u
No ovo sve nije majstorski ali pomaze
-
- Mlađi član
Kod ovog modela mislim da ako si promenio elkos na 200V za RGB, pokusaj prespojiti prigusnicu koja se nalazi na plocici ekrana, a preko nje prelazi 200V za RGB.lomo je napisao/la:Slikaj sasiju, pa cu na slici da prikazem koji bi trebao da zamenis.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Expert
Posovane kolege nisam duze radio ovaj tv zbog kolicine posla oko nove godine pa sam pre neki dan uzeo ponovo ovaj tv u rad, neznam sta sve nisam menjao i nisam uspeo da resim ovaj tv,da li moze biti ekran za ovakav kvar ili da odustanem od daljeg rada.Evo ponovo jedna slika u prilogu.Hvala
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Expert
- Kontakt:
neki blok kondenzator, adl isprati ili otklonska