Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela -Strong SRT 40FX4003
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -5800-A6M30G-0P00 ver 000
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -25q64
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -V400HJ6-PE1 rev.C2
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Imam problem sa ovim aparatom,sve radi normalno i posle nekog vremena se ugasi i ostane da sija zelena led indikator dioda.Nema nekog pravila koliko radi nekad duze neka krace.Probao sam reset iz SM isto se ponasa.Provereni svi naponi i elektroliti u redu su,procesor se ne pregreva.Imate neki savet sta pogledati ili da probam sa upisom njegovog dumpa u novo kolo,i da li neko od cenjenih kolega ima dump za ovaj tv.
Pozdrav,
[REŠENO]strong led tv pomoc
-
- Expert
Koliko se sjecam da strong 32 ne znam tacno koja ploca ima problem isti gasi se,pa se mora skinuti neki smd kondenzator blizu eproma.Proguglaj malo mozda naletis na to
-
- Expert
kolega probajte lemilicom dodirnuti označeni smd kondezator na slici,ako je do njega aparat će se ugasiti.U
tom slučaju on se može potpuno ukloniti.Ovo je inače mana ovih ploča 5800-A6M3...
tom slučaju on se može potpuno ukloniti.Ovo je inače mana ovih ploča 5800-A6M3...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Stariji član
Evo da nadodam za STRONG STR 32HY4003 ploca 6M34G ,
imao isti slucaj , gasi se nakon nekog vremena .
Skinuo kondezator pored prve nozice SPI-a , ispod hladila . Fotografije:
imao isti slucaj , gasi se nakon nekog vremena .
Skinuo kondezator pored prve nozice SPI-a , ispod hladila . Fotografije:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
Imam isti problem sa 32HY 4003, Tv se gasi nakon 20-ak minuta rada.Kada se skine zadnji poklopac Tv radi bez problema, ne gasi se. Htio sam ugraditi mali ventilator na postojeći hladnjak procesora(pronašao negdje na webu takvo rješenja).
Gdje se nalazi, koja je točno oznaka tog kondenzatora ako je to rješenje pregrijavanja?
Gdje se nalazi, koja je točno oznaka tog kondenzatora ako je to rješenje pregrijavanja?
-
- Expert
Nisi naveo ni naziv ploce pa se ne zna tacno ali mislim da je kod tebe ova kao sto je naveo kolega Komsic.Do detalja je opisao samo jos da nacrta strelicu.Izmedu 25Q64 i hladnjaka.Blizu prvog pina 25Q64.
Malo ga sakriva hladnjak ali se ipak vidi.
Malo ga sakriva hladnjak ali se ipak vidi.