Producer/Proizvođač -LG
Model No/Oznake modela -42lb650v zn
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -EAX65384005(1,2)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LC420DUH
Power supply(SMPS)-EAX65423701(2,1)
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Aparat se ukljuci i stoji zakucan na LG logo-u,reaguje na daljinski pali i gasi tv.Proban je sa drugim SMPSU posto sam imao rezervni ali se isto ponasa tako da verujem da je problem u glavnoj ploci.Probao sam da upisem softver preko USB-a ali bezuspesno,ne pokrece update.Da li ima neko resenje posto mi je izgoreo nand programator imam trenutno samo za SPI flash EZP2011
Unapred hvala...
LG 42LB650V sporo startuje
-
- Expert
Rebol ili zaduvati BGA procesor na MB
-
- Expert
Sa tim programatorom sto trenutno imas neces moci nista. Imam licno iscitan emmc pomocu RT809H od LG 47LB650V koji sam upisivao bas u taj model koji ti imas i oporavio.Nisam imao ni problem CI plus key fail.
Sto se tice ovog modela Isto je bilo "zaglavljen logo" i resio sam ga upisom fajlova od 47LB modela : user,boot1,boot2 i ext_csd.
Imam i proverene pinove clk,cmd,dato,1,8v koji se spajaju.
Ako imas bar RT809H mogu ti poslati fajlove za upis programatorom od 47LB iscitane sa potpuno ispravnog modela pa da pokusas.Naravno ako povezes programator sacuvaj user,boot1,boot2 i ext_csd ako budes imao CI plus key problem.
Sto se tice ovog modela Isto je bilo "zaglavljen logo" i resio sam ga upisom fajlova od 47LB modela : user,boot1,boot2 i ext_csd.
Imam i proverene pinove clk,cmd,dato,1,8v koji se spajaju.
Ako imas bar RT809H mogu ti poslati fajlove za upis programatorom od 47LB iscitane sa potpuno ispravnog modela pa da pokusas.Naravno ako povezes programator sacuvaj user,boot1,boot2 i ext_csd ako budes imao CI plus key problem.
-
- Expert
Bas mi je taj programator i izgoreo kako nemam pojma. Porucio sam drugi pa nista dok ne stigne. Poslao sam vam mail sa mojom adresom pa kad imate vremena pošaljite fajlove snaći cu se za programator. Probao sam pali I gasi tv na daljinski tako da ne verujem da je do eeproma IC103
Odkupljen od musterije
Odkupljen od musterije
-
- Expert
Stigao mi je programator, ploča je sredjena zahvaljujući kolegi @ranes koji mi je poslao softver, e sad imam drugi problem sa hdcp sadržajem.
Pošto hoću da mi radi njegov web os za netflix, hbo go, ti servisi ne rade pošto tv više nije hdcp kompatabilan. Kablovsku sam rešio preko aktivnog hdmi splitera ali ovi servisi krenu i ukoči se slika, a recimo YouTube radi normalno...
Da li ima neko rešenje za ovaj problem,mogao bih da mu stavim Android box ali hoću što manje kablova oko tv-a,pošto kablovsku ne gledam tačnije ni jedan sem naponskog mi ne treba
Pošto hoću da mi radi njegov web os za netflix, hbo go, ti servisi ne rade pošto tv više nije hdcp kompatabilan. Kablovsku sam rešio preko aktivnog hdmi splitera ali ovi servisi krenu i ukoči se slika, a recimo YouTube radi normalno...
Da li ima neko rešenje za ovaj problem,mogao bih da mu stavim Android box ali hoću što manje kablova oko tv-a,pošto kablovsku ne gledam tačnije ni jedan sem naponskog mi ne treba
-
- Expert
Ponovo problem sa ovim aparatom, kada se uključi na daljinski dugo stoji lg logo, primetio sam da kod prvog uključenja duže stoji zakucan na logo-u, posle mu manje vremena treba ali uglavnom je duže nego ranije.
Da li je neko imao ovakav problem i u kom smeru ići sa popravkom?
Da li je neko imao ovakav problem i u kom smeru ići sa popravkom?