Producer/Proizvođač -Philips
Model No/Oznake modela -40PFL5500/12
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -715G7030-M0G-000-005N
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -TPT400LA
Power supply(SMPS)-715G6679-P02-002M
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Na displeju se smenjuju razne boje, crvena, plava zelena, crna , bela... i tako u krug. Na komande sa daljinskog ne reaguje.
Pokusao da zadrzim taster na televizoru za start - ne uspeva. Pokusao update preko fleske - ne uspeva. Pokusao ulaz u servisni mod - ne uspeva.
Ima li neko resenje?
[ODUSTAO] Philips 40PFT5500/12 burning mode
-
- Expert
Očito kao prvo ne radi daljinski,pa ga treba upariti sa aparatom
Procedure:
1. Press and hold joystick on the back of the TV set for over 3 secs then press red and blue buttons on RC simultaneously.
Note: A message on the screen should indicate that the pairing is being carried out. Make sure that during the process the RC is pointed at the right upper corner of the screen.
Procedure:
1. Press and hold joystick on the back of the TV set for over 3 secs then press red and blue buttons on RC simultaneously.
Note: A message on the screen should indicate that the pairing is being carried out. Make sure that during the process the RC is pointed at the right upper corner of the screen.
-
- Stariji član
Hvala na odgovoru ali ne uspevam. Pokusao sam ovu proceduru vise puta.
Imam dva ispravna daljinska upravljaca (probana na drugom tv-u bez uparivanja).
Nisam napisao u prvom postu, ali na tv-u nema nikakve indikacije, crvena led ne svetli. Kad se "ukljuci u struju" ima fazu mirovanja mozda 1 minut i onda krece promena boja.
Daljinski upravljac je IR.
Imam dva ispravna daljinska upravljaca (probana na drugom tv-u bez uparivanja).
Nisam napisao u prvom postu, ali na tv-u nema nikakve indikacije, crvena led ne svetli. Kad se "ukljuci u struju" ima fazu mirovanja mozda 1 minut i onda krece promena boja.
Daljinski upravljac je IR.
-
- Expert
Po informaciji sa Philips servisa,panel ne dobije informacije iz matične ploče,pa je po nekad dovoljno očistiti flet kablove u pravcu od matične ploče prema Tconu i dalje prema panelu.Upgrade software aparat u tom stanju ne prima,ali mora da primi PKG ili NVM fail.Toliko sa moje strane - pokušaj se malo pozabaviti sa ovim.Dokle to ne središ neče ni daljinc da radi.