Grundig 43VLE6620

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moreen
Producer/Proizvođač -Grundig
Model No/Oznake modela -43VLE6620
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -VKT190R-6
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-APDP -145A1
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Tv je nastradao u grmljavinskom nevremenu, napajanje je popravljeno, ima sve napone, ali se TV ne pali.Ne svijetli ni LED indikator, ne pali se ni pozadinsko osvjetljenje.Procesor se dosta grije. Vjerojatno je matična neispravna.Zanima me, pošto je model dosta rijedak, mogu li ubaciti ploču sa drugog modela ako ima isti model matične ploče (VKT190R-6), npr. sa modela 55VLE6620??
Radovi
Expert
Expert
Naravno da može samo će trebati vjerovatno izvršiti podešavanja u servisnom meniju
moreen
Znači mogu ugraditi matičnu iz bilo kojeg modela i bilo koje rezolucije i veličine ekrana ako je isti model matične??
Pošto imam ponudu od Grundiga, daljinski bi trebao radit, ako se ostalo može podesiti iz servisnog moda....
alexa_pg
Expert
Expert
Sad i ti banalizuješ stvari.
Prvo pitanje ti je bilo da li su ploče iz 43" i 55" zamijenljive.
Kad si dobio odgovor sad pitaš "Znači mogu ugraditi matičnu iz bilo kojeg modela i bilo koje rezolucije i veličine ekrana ako je isti model matične??"
Ne može!. Ne može neka ploča iz igračke od TV aparata (24") da se ugradi u neki 55" i da radi. U stratu neće odgovarati konektori, softver...
Drugo, treba provjeriti i sve konektore da li se podudaraju.
Ove dvije ploče (slika u prilogu) su obje VKT190R-6 a ipak su različite. Pogledaj im konektore.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cirkularac
Stariji član
Stariji član
Jedino da probas da zamenis konektore ako nisu isti. Malo je cimanje... i verovatno ces morati naci firmvare za njega.
Ali ako su razlike kao na slici koju je kolega postavio onda bolje trazi istu plocu.
Pozdrav
moreen
Hvala svima,
svi konektori su isti, ali mi se ne kupuje matična(koja nije baš jeftina), a neće mi biti od koristi.Možda naleti takav model razbijenog ekrana, za cijenu matične se skoro može kupiti cijeli Tv(razbijen).
Odgovori