Popravka treceg ili srednjeg stop svetla

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
Radovan74
Expert
Expert
Pozdrav svima.
Dobio sam od mehanicara na popravku srednje stop svetlo sa led diodama i neke od njih ne rade.
Da li je neko popravljao, kako se snalazite za diode i gde bi se mogle nabaviti te od 12V.
Inace je stop svetlo od Alfe, kaze majstor nema bas nigde da se kupi novo.
a treba za tehnicki pregled...
Poz
Kranjac
Proveri na štampanoj ploci da li ima prekid,ako nema isprati koja je dioda crkla nju prespoj i trebalo bi ostale da rade (ako imaš zameni diodu-e)
ursuss
Expert
Expert
nisu to led diode od 12V... vjerojatno su spojene u seriju ZA 12V..ako prespojiš diodu kratko ostat će "rupa" i to je ružno, a možda i ne prođe na tehničkom. Dioda imaš svuda za kupiti. najgora stvar u tom poslu je doći do dioda u samom stop svjetlu jer je načešće sve slepljeno.
Radovan74
Expert
Expert
Nije prekid na ploci, proverio sam, a diode nevalju 100% napisao sam da samo neke rade mislim 4 kom.
Moraju sve biti ispravne za prolaz tehnickog pregleda.
Za prvu ruku sam napravio od neke led trake da prodje tehnici, pa da resavamo.. al evo jos ga nema da zavrsimo.
alexa_pg
Expert
Expert
Neće ti ni doći dok ponovo ne pregori. Takve su stranke. Njemu sad radi i on je zadovoljan time.
Radovan74
Expert
Expert
Izgleda bas da nece.
Inace, sto je fazon, mehanicar mi je poslao traku da popravim...
Sad nema ni on vremena... 🤔
ursuss
Expert
Expert
evo samo da se nadovežem.... radio sam prijatelju za Toyotu.... crkle 2 led i vratili ga sa tehničkog... odštampao sam novu tiskanu pločicu i stavio bijele (!!!!..)led diode za tv... 6V/2W pospajao na pločici sa po 2 u seriju i to je to..prošao tehnički...a kad stignu original onda popravimo originalnu pločicu..
Odgovori