STELLA S32D58 kako ga resetirati ?

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Christian Death
Expert
Expert
Producer/Proizvođač - STELLA
Model No/Oznake modela - S32D58
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - TP.MT5510S.PB802
LVDS/TCON -
MCU/Procesor - MT5659
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - T320XVN02.G DOO
Power supply(SMPS)- na mainu
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu - Zaglavljen na logo STELLA, dali neko zna kako ući u Recovery Mode da ga resetujem ili dali neko ima mali usb file za brisanje (wipe), jer ovo mi je prvi android tv i nemam još programatora, ali sam već naručio za početak onaj jeftini PL2303TA od 2eura..
ANDI
Expert
Expert
RT 809F ili RT809H malo znanje i eto.....kud ces sa 2e .
Zoki
Expert
Expert
Christian Death
Expert
Expert
Hvala Zoki, rešeno sa software-om za Fox 32DLE278 , nikakvih podešavanja nije trebalo, jedino daljinski je sad Fox .
https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/ ... 1-0-109558

[REŠENO]
ranes
Expert
Expert
Hrabro kolega da bez dnevnika pokretanja ubacis novi firmver i to od Foxa.Pogotovo sto se ove ploce proizvode u vise varijanti sa KLM8G1GEME B041 i EMMC04G-M627.Imao si srece ovaj put.Sto se konkretnog pitanja u ovoj temi tice tesko je u kratkim crtama objasniti kako resetovati takav tv sa usb ttl od 2 eu.To i nije programator nego adapter sa kojim ces se povezati na uart i to je samo mali deo da bi se pokusao popraviti takav tv.Bitno je prvo da vidis da li je Mstar ili Mediatek.Potpuno se razlikuju i hardverski i softverski.Zatim je potrebno pronaci gde je uart i biti siguran gde su rx i tx.Kod ovih modela VGA 11-Tx 4-Rx 115200 .Zatim znati pravi nacin kako poslati SIGINT kombinacijom na tastaturi koja ce zaustaviti program koji se trenutno izvodi.Kod njih je vecinom CTRL+C.Posle toga kada se ostvari komunikacija sa procesorom kada vidis ovo ili slicno mt5863 # unosis eboot recovery.To je resenje onoga sto si pitao zato sam i hteo sacekati dok ne dobijes taj adapter za uart.Dalje se sve radi lako sa daljinskim.
Dosta puta se ucitava dnevnik pokretanja ali se ne moze zaustaviti proces jer ili je tx pogresno spojen ili je putty ,teraterm,SecureCRT pogresno podesen ili nije odabran pravi nacin za zaustavljanje procesa ucitavanja.
ANDI
Expert
Expert
Potpuno tacno kolega Ranes.
Christian Death
Expert
Expert
Ja sam na resetovanje mislio na kombinaciju dugmeta POWER & VOL-, POWER & VOL+ itd...
ili mali .bin fajl sa wipe-om.
Za ovo ostalo zasad još pojma nemam, ali izgleda da ću sve više i više sresti sa android televizorima pa moraću da imam i RT908H i da naučim i koristiti...
Odgovori