LG 43UK6300 kvar panela

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
cirkularac
Stariji član
Stariji član
Pozdrav kolege,
Stigao mi je LG 43UK6300. Simptomi su mu bili da radi osvetljenje ali nema slike. Kvar je dakle bio panel. Blokirao sam mu pinove na LVDS-u trakom i displej je proradio. Slika je ok. Zanima me da li ovo može da bude trajno rešenje tj. da li mogu vratiti musteriji ovakav tv kao popravljen. Kakvo je vaše mišljenje. Hvala
ursuss
Expert
Expert
pozdrav
imam isti takav tv sa istim simptomima...užasno loši paneli... koje pinove ste blokirali..pa onda vidimo koliko će trajati može i na e-mail..ili pp...
alexa_pg
Expert
Expert
Lično ovo ne smatram popravkom. Mada, u principu, bolje i ovo nego da odmah ide na reciklažu.
Treba stranci reći da je neispravan panel a da je izvršena usluga privremeno rješenje tj. bez neke garancije da će da rdi dobro. Pitanje je dana kada će neki druge veze u panelu biti u kratkom spoju.
Slika u svakom slučaju ne bože biti baš OK kao kad su svi pinovi (veze) aktivni. U zavisnosti šta je isključeno, može se desiti da je slika umjesto visoke rezolucije (HD) sada standardne rezoslucije (SD) ili nešto slično.
cirkularac
Stariji član
Stariji član
Hvala na odgovorima. Nisam ovo nikada do sada radio, video na netu pa reko da probam. Otkacivao sam jedan pa drugi lvds i merio napon na smd bloku da vidim koji ga ubija. Posle toga sam uzeo termalnu traku širine 10mm i lepio redom na pinove dok nije proradila slika. Nisam dalje ispitivao da li moze jos neki pin da se pusti nego sam ostavio tako. Slika je ok. Ima neprimetne horizontalne tanke linije svetlo sive boje na desnoj polovini panela. Rezolucija je ok. Jedva se uocavaju na beloj pozadini. Meni lično to ne smeta. Neću onda ništa da mu naplatim. Reći ću mu da je nabudzeno da radi pa posle neka ide u kantu...
cirkularac
Stariji član
Stariji član
I tačno je kao što kolega ursuss kaže. Paneli na ovom tv-u su užasno loši. Na youtubu ima gomila snimaka ovog modela. Svi mu blokiraju pinove i on proradi. Ne mogu da verujem da LG i Samsung imaju ovakve promašaje. Tv je star 2.5 godine i već je za kantu. Isto kao Samsung UEXXNU serije sa edge osvetljenjem koje spaljuju difuzore posle 2 godine. Najteže mi je kad me neko pita koji tv da kupim kao ti se razumeš pa mi reci...
alexa_pg
Expert
Expert
cirkularac je napisao/la: 06 vel 2022 08:10 ...Meni lično to ne smeta. Neću onda ništa da mu naplatim. Reći ću mu da je nabudzeno da radi pa posle neka ide u kantu...
Stranke nekada znaju da zakeraju i da im smeta nešto što većini ne bi smetalo.
Ja zamijenim trake u panelu i smanjim svijetlo da ne teče max. struja kroz diode a neki to odmah primijete i reaguju da je svjetlo slabije nego što je bilo. Nakon što im se objasni razlog za smanjenje to se prihvati.
Iz tog razloga objasni stranci da je "riknuo" panel i slobodno skromno naplati svoj rad. Mi nijesmo socijalna ustanova.
cirkularac
Stariji član
Stariji član
Poslusaću savet. Hvala svima
Odgovori