Poz
Hteo bih da preradim ovu lemilicu tj da kupim pistolj bez baze a bazu sam da napravim e sada koju elektroniku da ubacim da regulise temperaturu ??? jeli radio neko nesto slicno vakum cu smisliti vec nekako stari motor od frizidera sa nekim ventilima u kombinaciji :mrgreen:
Lemilica
-
- Super Moderator
- Kontakt:
Ti bas imas volje za ovaj posao :-D
I ja sam nekad, kupio profi desolder koji se koristi u fabrikama, a nikad ga nisam ukljucio u struju :D Nista bez pumpice, najmanje mesta zauzima :D
Ovo je neki kinez, i ne verujem da ces da budes srecan sa njim :) Ovde ti je najprostije da iskoristic neki trafo 24V , pa ubacis trijak kao regualaciju.
Za vakum se koristi vakum motor iz vrata mercedesa, sluzi za centralnu bravu. Potrazi ga na auto otpadima.
I ja sam nekad, kupio profi desolder koji se koristi u fabrikama, a nikad ga nisam ukljucio u struju :D Nista bez pumpice, najmanje mesta zauzima :D
Ovo je neki kinez, i ne verujem da ces da budes srecan sa njim :) Ovde ti je najprostije da iskoristic neki trafo 24V , pa ubacis trijak kao regualaciju.
Za vakum se koristi vakum motor iz vrata mercedesa, sluzi za centralnu bravu. Potrazi ga na auto otpadima.
-
- Expert
Najvise mi treba da uzmem primer graficke kartice i maticne ploce naduvani elektroliti izvaditi da poludis rupe busene na st plocici ko nozice od kondija mada sam do sada rucno sa punpicom resavao pa sam hteo ovo da napravim rucka i nije skupa
Imam ja Solomon-ku stari tip kupljena u srint-u 1997 prodavali su i kontrolu za nju neko je pravio i to sam kupio tada samo su izuljani integralci na njoj ali se nista nije kvarilo do sada mada ko zna :lol: koliko puta sam je zaboravio iskljuciti :D mogu i tu da prikacim ono cudo za probu trafo je unutra od 24V 300W .... za vakum znam za vrata od kola moze jos i pumpa od akvarijuma neke vrste ima ga i u varilicama za kese itd.. nekako mi slab taj vakum :lol: .
http://sc0ty.pl/2012/10/my-soldering-station/
Imam ja Solomon-ku stari tip kupljena u srint-u 1997 prodavali su i kontrolu za nju neko je pravio i to sam kupio tada samo su izuljani integralci na njoj ali se nista nije kvarilo do sada mada ko zna :lol: koliko puta sam je zaboravio iskljuciti :D mogu i tu da prikacim ono cudo za probu trafo je unutra od 24V 300W .... za vakum znam za vrata od kola moze jos i pumpa od akvarijuma neke vrste ima ga i u varilicama za kese itd.. nekako mi slab taj vakum :lol: .
http://sc0ty.pl/2012/10/my-soldering-station/
-
- Expert
Evo kako ja to radim... obično su MB ili VGA troslojne ploče, znači lemljenje je malo problematično... zagrijem elkoš na kontaktima ,pa ga izvučem, sa običnom pumpicom isisam barem jedan kraj, a drugi, gdje je troslojno baš i ne ide, taj dio ponovno zagrijem i sa druge strane proguram čeličnu žicu koju sam malo "zamastio" sa uljem- onako , samo malo da se ne prima cin...Tako dobijem obje strane čiste, i dalje je lako...
Od lemilica koristim Welericu koja sama regulira temperaturu sa onim termomagnetom i drugu 100W pištolj lemilicu Weler koja mi dođe kao osnovno lemilo
te jednu malu,ponavljam malu pištolj lemilicu na koju stavljam žicu Fi 0,3 sa gojom lemim nogice od 2stonoga... i naravno imam "duvaljku"...
Od lemilica koristim Welericu koja sama regulira temperaturu sa onim termomagnetom i drugu 100W pištolj lemilicu Weler koja mi dođe kao osnovno lemilo
te jednu malu,ponavljam malu pištolj lemilicu na koju stavljam žicu Fi 0,3 sa gojom lemim nogice od 2stonoga... i naravno imam "duvaljku"...
-
- Expert
Tako sam i ja do sada punpicom koliko moze posle na vagu i kada iscupam kvaran zub onda sam rupe busilicom procistio od kalaja sto ostane sto pumpica nemoze a imam i malu rucnu neznam kako se zove ko hemiska olovka je a moze da uhvati od 0.5 do 1.5mm burgije
-
- Expert
- Kontakt:
mozda je -90godina trebalo inprovizovati alat. danas se prodaje po oglasima svasta iz ugasenih servisa a ima i na buvljacima robe sa zapada.
bas je bio weller desolder za 30e! Romin prodavac mislio da je to kompresor za krecenje zidova ... proda spravu za 25e.
ima i regeneratora za 30e -50e...
bas je bio weller desolder za 30e! Romin prodavac mislio da je to kompresor za krecenje zidova ... proda spravu za 25e.
ima i regeneratora za 30e -50e...