Service manual za Sony KV-1412EC iz 1983. ?

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
porga
Mlađi član
Mlađi član
Name/Ime - SONY
Model - KV-1412EC
Chasis: SCC-524D-A odnosno XE-3
Manuf./Proizvođač - SONY
MCU/Procesor - NEC UPC1365C
EEPROM -

Uređaj je ispravan, no RF only. Potreban mi je service manual ako netko ima, kako bi se mogao napraviti "RGB in" mod, ili "Component in" mod, a i kao referenca za ubuduće (ako dođe do kvara). Uređaj bi bio korišten kao monitor za 8/16 bitna računala, što mu je izvorno bila i namjena (CRT ima zaštitni vizir ispred, a RF in postoji i s prednje strane uređaja).
Oznaka na matičnoj ploči: F601 T4.0A

Zahvaljujem na pomoći.
porga
Mlađi član
Mlađi član
Pošto ne mogu editirati post, evo još podataka:

Chasis: SCC-524D-A odnosno XE-3
Jordan Čebron
Expert
Expert
porga
Mlađi član
Mlađi član
Drugačiji je to TV, ima dodatnu ploču. I ja sam prema chasisu tražio, no slabe sam bio sreće. Našao sam jedino neke što traže uplatu za download. Na kraju će to ispast jedina opcija.
Jordan Čebron
Expert
Expert
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Da li radi sajt manualscenter.com?
Tamo ti niko ne garantuje da ces dobiti verziju sasije koja tebi treba. I to sto se na kutiji TV-a vide neiskorisceni otvori ne znaci da ces jednostavno da ih nadogradis i da u semi postoji taj deo.
Koliko se secam CRT televizora, da bi ti radio sa RGB kompjuterskim signalom, moras da mu ubacis H i V signal a to ne moze tako lako. Kod televizora koji imaju samo antenski ulaz najlakse mu je uvesti obican CVBS video signal. Za tu prepravku je dovoljna samo sema MF stepena i bitno je da je TV galvanski odvojen.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
porga
Mlađi član
Mlađi član
Hvala Admine.
Najprije, uspio sam molbom dobiti TV manual na jednom sajtu, pa ga stavljam ovdje kao referencu ako ikad ikome zatreba (sumnjam, zbog starosti):

http://freeservicemanuals.info/en/servi ... /KV1412EC/

Drugo, bilo bi idealno da je moguće dobiti RGB, no ako se može i Composite (CVBS) izvesti, bilo bi super.

Ako itko ima volje pogledati shemu i dati neku smjernicu, unaprijed zahvaljujem. Ako je za to potrebno otvoriti novu temu, uputite me gdje da je otvorim točno. Puno hvala.

P.S. TV nije hot chasis, mjerio sam otpore i kontinutiet s utikača na masu, nema ništa.

Admin tvzmaj je napisao/la:Da li radi sajt manualscenter.com?
Tamo ti niko ne garantuje da ces dobiti verziju sasije koja tebi treba. I to sto se na kutiji TV-a vide neiskorisceni otvori ne znaci da ces jednostavno da ih nadogradis i da u semi postoji taj deo.
Koliko se secam CRT televizora, da bi ti radio sa RGB kompjuterskim signalom, moras da mu ubacis H i V signal a to ne moze tako lako. Kod televizora koji imaju samo antenski ulaz najlakse mu je uvesti obican CVBS video signal. Za tu prepravku je dovoljna samo sema MF stepena i bitno je da je TV galvanski odvojen.
porga
Mlađi član
Mlađi član
Uglavnom, pogriješio sam vezano uz "live chasis", pisao sam prije nego sam pročitao manual u detalje. TV nije galvanski odvojen, stoga će bilo kakva intervencija zahtjevati finacijsko ulaganje koje je upitne isplativosti, možda i probam ako mi pod ruku dođe rastavni trafo a da nije preskup.
No barem smo napravi referencu na ovaj service manual ovdje na forumu, ako ikad ikome zatreba u budućnosti.

Hvala svima.