Name/Ime - SONY
Model - KV-1412EC
Chasis: SCC-524D-A odnosno XE-3
Manuf./Proizvođač - SONY
MCU/Procesor - NEC UPC1365C
EEPROM -
Uređaj je ispravan, no RF only. Potreban mi je service manual ako netko ima, kako bi se mogao napraviti "RGB in" mod, ili "Component in" mod, a i kao referenca za ubuduće (ako dođe do kvara). Uređaj bi bio korišten kao monitor za 8/16 bitna računala, što mu je izvorno bila i namjena (CRT ima zaštitni vizir ispred, a RF in postoji i s prednje strane uređaja).
Oznaka na matičnoj ploči: F601 T4.0A
Zahvaljujem na pomoći.
Service manual za Sony KV-1412EC iz 1983. ?
-
- Mlađi član
Pošto ne mogu editirati post, evo još podataka:
-
- Expert
-
- Mlađi član
Drugačiji je to TV, ima dodatnu ploču. I ja sam prema chasisu tražio, no slabe sam bio sreće. Našao sam jedino neke što traže uplatu za download. Na kraju će to ispast jedina opcija.Jordan Čebron je napisao/la:https://elektrotanya.com/sony_kv-1882ec ... nload.html
-
- Expert
-
- Super Moderator
Da li radi sajt manualscenter.com?
Tamo ti niko ne garantuje da ces dobiti verziju sasije koja tebi treba. I to sto se na kutiji TV-a vide neiskorisceni otvori ne znaci da ces jednostavno da ih nadogradis i da u semi postoji taj deo.
Koliko se secam CRT televizora, da bi ti radio sa RGB kompjuterskim signalom, moras da mu ubacis H i V signal a to ne moze tako lako. Kod televizora koji imaju samo antenski ulaz najlakse mu je uvesti obican CVBS video signal. Za tu prepravku je dovoljna samo sema MF stepena i bitno je da je TV galvanski odvojen.
Tamo ti niko ne garantuje da ces dobiti verziju sasije koja tebi treba. I to sto se na kutiji TV-a vide neiskorisceni otvori ne znaci da ces jednostavno da ih nadogradis i da u semi postoji taj deo.
Koliko se secam CRT televizora, da bi ti radio sa RGB kompjuterskim signalom, moras da mu ubacis H i V signal a to ne moze tako lako. Kod televizora koji imaju samo antenski ulaz najlakse mu je uvesti obican CVBS video signal. Za tu prepravku je dovoljna samo sema MF stepena i bitno je da je TV galvanski odvojen.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Mlađi član
Hvala Admine.
Najprije, uspio sam molbom dobiti TV manual na jednom sajtu, pa ga stavljam ovdje kao referencu ako ikad ikome zatreba (sumnjam, zbog starosti):
http://freeservicemanuals.info/en/servi ... /KV1412EC/
Drugo, bilo bi idealno da je moguće dobiti RGB, no ako se može i Composite (CVBS) izvesti, bilo bi super.
Ako itko ima volje pogledati shemu i dati neku smjernicu, unaprijed zahvaljujem. Ako je za to potrebno otvoriti novu temu, uputite me gdje da je otvorim točno. Puno hvala.
P.S. TV nije hot chasis, mjerio sam otpore i kontinutiet s utikača na masu, nema ništa.
Najprije, uspio sam molbom dobiti TV manual na jednom sajtu, pa ga stavljam ovdje kao referencu ako ikad ikome zatreba (sumnjam, zbog starosti):
http://freeservicemanuals.info/en/servi ... /KV1412EC/
Drugo, bilo bi idealno da je moguće dobiti RGB, no ako se može i Composite (CVBS) izvesti, bilo bi super.
Ako itko ima volje pogledati shemu i dati neku smjernicu, unaprijed zahvaljujem. Ako je za to potrebno otvoriti novu temu, uputite me gdje da je otvorim točno. Puno hvala.
P.S. TV nije hot chasis, mjerio sam otpore i kontinutiet s utikača na masu, nema ništa.
Admin tvzmaj je napisao/la:Da li radi sajt manualscenter.com?
-
- Mlađi član
Uglavnom, pogriješio sam vezano uz "live chasis", pisao sam prije nego sam pročitao manual u detalje. TV nije galvanski odvojen, stoga će bilo kakva intervencija zahtjevati finacijsko ulaganje koje je upitne isplativosti, možda i probam ako mi pod ruku dođe rastavni trafo a da nije preskup.
No barem smo napravi referencu na ovaj service manual ovdje na forumu, ako ikad ikome zatreba u budućnosti.
Hvala svima.
No barem smo napravi referencu na ovaj service manual ovdje na forumu, ako ikad ikome zatreba u budućnosti.
Hvala svima.