[Rešeno]TV TELEFUNKEN Šasija.ICC19 100Hz

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
Da ne ubacujem sta sve ima u mrezi HIS,u Tonskom delu itd. samo ukratko, TV je denet sa objasnjenjem da se u zadnjih mesec dana tesko ukljucuje trebalo je u pocetku par puta na mrezni prek.startovati da bih krenuo, kasnije sve vise puta, da bih u zadnje dane prekticno postalo dosadno pokusavati ga ukljuciti.
Pošto je po semi sasija dosta komplikovana u lokalizaciji kvara standarno sam misli sigurno je loš neki od elektrolita, medjutim nista od toga nisam nasao,
po startovanju TV samo led crveno flesuje i nista vise, u tablici Eror kod,,nema iskazano neprestano i jednako vremenski pauzirano flesovanje diode. Deo mreznog stepena radi ima 145V, 5v, 12v i napajanje vert.+ i - 14v, dok ostale napone dobije kad krene VN deo.nista specificno niti sumnjivo nisam mogao da detektujem, u HISu,i Vert, zamenuo sam sve el-ko i blokove ali nista zavojnice u H.otklonu, u DIg.box. sam nasao 5.kom.el-ko od 100mf, stvarno losi, sve sam zamenuo ali i dalje ista situacija. Jedino ako je neko od kolega imao slican problem bio bih zahvalan u pomoci, eeprom nisam menjao jer nema znacaja za ovu dijagnostiku. Skopiranjem baze His pobude u momentu startovanja TV.a nemoze se detektovati pouzdano dali dobija H,impuls posto je velika brzina linija samo poskoci i nista vise. Svaka preporuka dobro dosla..Hvv..
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Sve si to lepo odradio, sad uzmi originalan daljinski i upali TV :)
Losa filtracija je zbunila procesor i zato blinka. Sa originalnim daljinskim proradice sigurno. Eventualno zamenom eproma,ali daljinac uvek pali.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
moso
Expert
Expert
TV ZMAJ : Svaka čast...to se zove iskustvo i znanje, upravo je tako proradio, ne bih se setio da pokusam daljinskim i ako je stajao na dohvat ruke.Bravo kolega.
Nesto sam naucio vise. Inace nas trojica kolege koji dugo godina smo u ovom poslu razmenjivali smo misljenja ali nista, medjutim TV je bio OK., samo je neko trebao reci upotrebi orig.daljinski.. Hvala veliko kolega spasio si me muka tragajuci za resenjem.. Pozd..
Mene je celo vreme bunilo flesovanje diode i kako ce reagovati na dalj.kada stalno prijavljuje zauzece magistrale Pow-St.by.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Pre tačno 12 godina sam imao veliku muku sa istim blinkanjem :) tada je bilo teško naći original daljinac a TV je bio došao iz Austrije. Sa Pilotom neće, mora baš original. Jedan kolega iz Niša je kasnije provalio da može i Conel, ali mu izvadi diodu i zalemi je tako da dioda emituje u kutiji daljinca a TV uhvati neki signal iz pravca gde izlaze nožice iz diode. Ludilo :D
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
moso
Expert
Expert
Ovo i Baba Vanga vidovita bugarka nebi resila.. Svaka čast..Zmaj je Zmaj...