[ODUSTAO] Adapter za laptop

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
kidloco
Expert
Expert
pozz kolege imam dosta adaptera HP za laptop i kod većine je kvar isti na izlazu nikakvog napona a kad ih spojim na napon počnu da pište nešto nalik alarmu budilniku beep beep beep pa me zanima jeli netko od vas pokušavao da popravi nešto slično i kako je ako je riješio kvar... mislim da je kvar na smd switch modu al samo mislim jer mi ostale komponente izgledaju uredno.... Svaka info dobro došla---
Same Shit Different Day
ursuss
Expert
Expert
Najčešća greška je ste slijedeće:
1. žice od izlaza ili kod konektora su u šlusu zbog "čupanja". isključi iz struje,isprazni elko i provjeri da li je u šlusu ili prekidu (rijeđe)
2. loši elektroliti u filtraciji ili mrežni,ako je procurio niz izvod ili napireni...
3. kad ne radi, zna stradati gretz ili samo osigurač,a ako je gretz onda je najčešće pokolj uprimarnom djelu... ;)
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
micot
Expert
Expert
proveri i kabel da nije u kratak spoj
kidloco
Expert
Expert
na svakom adapteru na primaru postoji napon fin isfiltriran i stabilan znači nije mrežni elko nije grec dok na sekundaru nema napona a nije u kratkom spoju (mislim na sekundar) mjenjao optokopler eklose u sekundaru mada nisu bili za zamjenu al eto zbog uroka i to sam mjenjao al nista nisam napravio opet isto...
Same Shit Different Day
ursuss
Expert
Expert
Ako na sekundaru nema nikakav napon ( ja bih otkačio barem jedan kraj kabla prema konektoru za laptop..) provjerio sekundarne diode, utvrdio ima li 300V na mrežnom elektrolitu,ako je navedeno u redu onda čoperski tranzistor i ono najbitnije - pobudno smd kolo na štampi..kao zadnja karika koja se mora mjenjati,ako tranzistor nema pobudu...
ursuss
Expert
Expert
Da, i zaboravih česta greška jeste dioda u primaru prije malog elektrolita-- nema provjere-samo zamjena..
kidloco
Expert
Expert
Same Shit Different Day
kidloco
Expert
Expert
riješeno ...adapter otišao u dijelove
Same Shit Different Day