[ODUSTAO] Adapter za laptop
-
- Expert
pozz kolege imam dosta adaptera HP za laptop i kod većine je kvar isti na izlazu nikakvog napona a kad ih spojim na napon počnu da pište nešto nalik alarmu budilniku beep beep beep pa me zanima jeli netko od vas pokušavao da popravi nešto slično i kako je ako je riješio kvar... mislim da je kvar na smd switch modu al samo mislim jer mi ostale komponente izgledaju uredno.... Svaka info dobro došla---
Same Shit Different Day
-
- Expert
Najčešća greška je ste slijedeće:
1. žice od izlaza ili kod konektora su u šlusu zbog "čupanja". isključi iz struje,isprazni elko i provjeri da li je u šlusu ili prekidu (rijeđe)
2. loši elektroliti u filtraciji ili mrežni,ako je procurio niz izvod ili napireni...
3. kad ne radi, zna stradati gretz ili samo osigurač,a ako je gretz onda je najčešće pokolj uprimarnom djelu...
1. žice od izlaza ili kod konektora su u šlusu zbog "čupanja". isključi iz struje,isprazni elko i provjeri da li je u šlusu ili prekidu (rijeđe)
2. loši elektroliti u filtraciji ili mrežni,ako je procurio niz izvod ili napireni...
3. kad ne radi, zna stradati gretz ili samo osigurač,a ako je gretz onda je najčešće pokolj uprimarnom djelu...

Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
-
- Expert
na svakom adapteru na primaru postoji napon fin isfiltriran i stabilan znači nije mrežni elko nije grec dok na sekundaru nema napona a nije u kratkom spoju (mislim na sekundar) mjenjao optokopler eklose u sekundaru mada nisu bili za zamjenu al eto zbog uroka i to sam mjenjao al nista nisam napravio opet isto...
Same Shit Different Day
-
- Expert
Ako na sekundaru nema nikakav napon ( ja bih otkačio barem jedan kraj kabla prema konektoru za laptop..) provjerio sekundarne diode, utvrdio ima li 300V na mrežnom elektrolitu,ako je navedeno u redu onda čoperski tranzistor i ono najbitnije - pobudno smd kolo na štampi..kao zadnja karika koja se mora mjenjati,ako tranzistor nema pobudu...
-
- Expert
Da, i zaboravih česta greška jeste dioda u primaru prije malog elektrolita-- nema provjere-samo zamjena..
-
- Expert
mislim da je moj problem u ovom...http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... ill4cy.pdf
Same Shit Different Day
-
- Expert
riješeno ...adapter otišao u dijelove
Same Shit Different Day