Ei B100 gubi sinhro na IPTV

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
grki
Expert
Expert
Postovane kolege problem kod ovog televizora je u tome,radi sasvim normalno na obicnu antenu i kada je prikljucen DVD ali kada se ukljuci IPTV na skart slika ispada iz sinhronizacije,retko kada je sinhronizovana da li je neko imao ovakav problem
Zoki
Expert
Expert
AV na TDA2593 ti nije blokiran.
Ne ispada sinhro već se krivi slika.
grki
Expert
Expert
Jeste zoki krivi sliku i ispada sinhro po nekad sta je lek za AV na tom kolu
Zoki
Expert
Expert
Koliko se sjećam pi11 na masu.
kokan
Expert
Expert
- Pretpostavljam da si i IPTV i DVD probao preko SCART-a?
-Šta znači ''krivi'' sliku i gubi sinhronizaciju (verovatno- gubi H i V sinhronizaciju?)
-Lično, mislim da ovde nije isti problem koji se javljao kod starijih modela EI;
-Na kraju- da li si probao IPTV na neki drugi TV?
grki
Expert
Expert
Nisam probao APTV na neki drugi TV jer APTV je kod musterije,radi preko skarta jer drugacije ne moze,a u pravu si gubi H i V sinhronizaciju.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kokan me sad potsetio. Zimus me zvao rodjak ima problem sa televizorom. Podrhtava mu slika, gubi vertikalnu sinhronizaciju ali samo na IPTV. Dok sam ga probao na obicnu antenu, slucajno sam bio iskljucio risiver iz struje te se on potpuno ohladio. Ukljucim ga opet, ono radi normalno. Dok smo popili po "pivo", poce opet da podrhtava. Ja pipnem risiver, on je bas vreo. Onda mu pokazem da postolje treba da stoji tako da risiver stoji uspravno, a dotle mu risiver stajao polozeno. Iskljucim ga opet na par minuta, ukljucim ga i nikad vise nije zadrhtao. Verovatno da u tom polozojau nije mogao da se hladi kako treba i uzrok gubljenja sinhronizacije je bio risiver. TV je bio Philips 100Hz Match Line.
Moguce je da je kvar u risiveru. Moguce je da ce isti risiver da radi dobro na drugom televizoru. Ako mozes nekako da probas taj TV na drugom risiveru, onda ces znati na cemu si. Oni stariji risiveri koji stoje uspravno nisu bas nekog kvaliteta. Komsiji cesto izgubi ton pa mora da ga iskljucuje iz struje da bi se vratio u normalu. Ako na DVD-iju radi dobro, pre ce biti da je los sinhro impuls iz risivera. Ipak taj B100 ima daleko kvalitetniji oscilator od B40, i nije poznato da on moze da brlja.
Zoki je napisao/la:AV na TDA2593 ti nije blokiran.
Ne ispada sinhro već se krivi slika.
Jesam sanjiv i umoran, ali se ne secam da B100 ima TDA2593 :)

slika

Pre ce ici ovako nesto

slika
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
tv-serviser
Expert
Expert
I ja se slazem da je ta shassis novija verzija i druga koncepcija . Prva varijanta se odnosi na tv EI b40 . Sto moze biti problem u IC TDA8362 ili neki od pasivnih elemenata IC-a , treba probati i neki drugi uredjaj kako radi na AV. Pozdrav !
Zoki
Expert
Expert
E takav EI tv nisam nikad vidio.
To je nešto najnovije.
Ovo važi za B10.
zooe
Expert
Expert
Telekom je poznat po tim neispitanim i zastarelim tehnologijama. Uvek uspiju to prodati nasim zadriglim pijanim prepodobnim direktorima po principu pola/pola.Uvek je tako u svim javnim preduzecima, a i taj EI NIS pa on je sampion u odbacenim tehnologijama, sto nigde nije moglo kod nas je bilo jako hvaljeno.
grki
Expert
Expert
Postovan kolege ja sam pogresio u vezi sa sasijom sasija je B45 ima oW modul i TXT,nije problem ni u Telekomovom STB resiveru jer sam proveravao na drugi tv i neznam sta bih moglo biti tv je na terenu nije kod mene u servisu.Hvala
tv-serviser
Expert
Expert
Pa to je ogromna razlika izmedju B100 i tv B45 . Jeli tu IC TDA 2579 u horizotalnom osc. ? Elka oko tog IC-a ili sam IC .
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
B45 drugacije radi. On je poznat po tim problemima. Koliko se secam taj TV ima skart sa dve opcije. Verovatno budu obe ukljucene te on ne zna odakle da uzima sinhro signal. Verovatno sada koristi oba signala, kompozitni+RGB, pa jedan drugog ometaju.
Probaj na originalnom daljinskom da stisnes taster VCR (a mozda i ono MN) ako se dobro secam... Stiskom jednog od ta dva dugmeta na displeju se obicno pojavi tacka pored AV i onda on pronadje pravi signal koji mu treba, ili bese udje u siri opseg sinhronizacije... Ako to ne pomaze, onda mu proveri program MDA. Ako je odgovarajuci za B45, onda probaj da mu upises neki drugi. Od goldstara ili tako nesto. Neki obicno upali.Postoji i detaljno uputstvo za MDA programe po kom mozes tacno da mu izaberes vrstu skarta. Radilo se odavno pa se zaboravilo, ali je od prilike tu resenje.

slika
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.