PHILIPS 29PT8303/12 Sasija MD2.21 AA 100Hz

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
moso
Expert
Expert
Poštovanje, ako moze jedna stručna pomoć, navedeni TV po uključenju samo flesuje zelena led dioda, na ampermetru uočava se da bi hteo da krene VN deo ali nešto ga ometa. Led neprestano flesuje i za to vreme pobudjuje hor.izlaz., ne izbacuje error gresku mislim na dijagnostiku preko led diode.
Peoverena mreza sa opterećenjem, naponi mreze uredni mereni po semi koju imam u originalu, iskljucio sam tonski izlaz, proverio vert.izlaz, oko VN izlaza mislim na transistor u HIS-u, plavi blok, ima i jedan Fet snage i to je OK, skidao sam i Dig.box nasao sam nekoliko el-koa baš loši isti zamenjeni bio sam siguran da tu leži zec ali nista. Ostalo je da tipujem na VN trafo HR 8225. TV je pun sa protekt zastitom, kako nemam VN trafo za probu molio bih ako je neko od kolega imao slican slucaj ili sugestiju šta dalje.Pozd. i hvala...
slika
grki
Expert
Expert
Ja sam imao problem sa tim his trafom,koliko se secam da je to bilo jel ne mogu da nadjem u arhivi,prvo proveri trafo da nebih lutao.
moso
Expert
Expert
Proverio bih kada bih ga mogao naći imaju ga na par mesta ali kinez to ne dolazi u obzir jel će dici D.box u vazduh zbog kvaliteta.,a HR-ov tester za 32.Khz nemam, imam samo za 16. mada ni to nije sigurna konstatacija ali bolje ista.,.nego nista..
moso
Expert
Expert
Ivice jeste osciloskom pokazuje da ima pobudu sam ocilator sa prekidima pobudjuje Hor.izlaz ali nema povratnu informaciju da stalno osciluje jer trafo ne radi.
Instrument ponudjen na Limundi taj tip 01 imam ga medju prvima u Vojvodini ali nije za ovo testiranje treba za 32.Khz ovaj je za 16...
Videcu da pronadjem trafo..

Slika je je od te sasije. Hvala...
Radovi
Expert
Expert
koja je oznaka trafoa imam nesto od tih sasija rashodovano
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
bubul
Expert
Expert
pokusaj da promenis ovaj mosfet
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
moso
Expert
Expert
Detektovan problem neispravan VN.trafo, primar u parcijalnom spoju,.
Za g.din Radovi oznaka trafoa je HR 8225 ili orig.1302.0007. Ako imate orig.mozemo se dogovoriti. Zahvaljujem se kolegama na nesebicnoj pomoci. Pozd...
Radovi
Expert
Expert
imam sa ploce
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
moso
Expert
Expert
G.din RADOVI poslao sam Vam dve priv.poruke...