zdravo svima imam problem sa gore navedenim tv chasia CY-PH2529PD VER1.0 staruje sa vn i prege na stby, promenio elko na sekundarom,napajanje vertikale isto tako kondenzatore,na epromu imam 5v ,a na procesor nemam tih 5 v nece da startuje sa stby ni na komandnoj ploci ni na dalinskom,svaka ideja dobro mi dosla.
hvala unaprjed svima.
fuego FE21US6 nema vn
-
- Stariji član
Zdravo
ako gledamo istu semu, procesor ne koristi tih 5V, koristi 8V kao i 3,3V.
Ima li tih napona na procesoru?
Desava se da je neispravan stabilizator napona 5V, ili su mozda u prekidu zavojnice preko kojih se dovodi 3,3V na pinove 61, 56, 54 procesora.
Pozdrav
ako gledamo istu semu, procesor ne koristi tih 5V, koristi 8V kao i 3,3V.
Ima li tih napona na procesoru?
Desava se da je neispravan stabilizator napona 5V, ili su mozda u prekidu zavojnice preko kojih se dovodi 3,3V na pinove 61, 56, 54 procesora.
Pozdrav
-
- Expert
Ako ti je vertikala ispravna- vrlo lako može biti u pitanju procesor (tu je onaj NT11126XXXX?)
-
- Expert
proverio sa nekim drugom epromom upali se pojavljuje se raster sa povratnim linijama ostaje oko 10sec i opet se gasi vraca se u stby,onda ne reagira ni na dalinskom ni na tastatura,sa da bi startovao treba da ga isklucim iz prekidaca......
-
- Stariji član
Zdravobubul je napisao/la:proverio sa nekim drugom epromom upali se pojavljuje se raster sa povratnim linijama ostaje oko 10sec i opet se gasi vraca se u stby,onda ne reagira ni na dalinskom ni na tastatura,sa da bi startovao treba da ga isklucim iz prekidaca......
Ovo ti nista ne znaci, pokusaj neka merenja uraditi, koji je procesor u pitanju, ima li napone napajanja? Potrebno je nekada i odgovoriti na pitanja da bi se moglo ici napred u resavanju problema.
Pozdrav
-
- Expert
Pozdrav dali je tv dosao nakon udara groma,ako jeste onda mjenjaj procesor