Sony Bravija KDL32V5800

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
ursuss
Expert
Expert
Poštovani kolege.. dobio sam 2 komada tv-a kdl 32 i 37 V5800...isti ustartaju ali nema slike na tv,daljinac funkcionira(off i on) Upali neonke,zatamnjen ekran te se vrati u stby...i blinka 10 puta
Ubio sam se tražeći na netu bliking cod-bez uspjeha..
Isti sam naravno otvorio,mreža ok...naponi ok...ništa crklo...
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
kidloco
Expert
Expert
provjeri imaš li napon na eprom-u kod tog što blinka 10 puta
Same Shit Different Day
ursuss
Expert
Expert
Hvala kolega provjerim odmah ujutro...ali bilo bi dobro znati bl.cod..jer mi je na oba ista greška, vjerojatno slaba karika u modelu ..
kidloco
Expert
Expert
This feature of SONY is a troubleshooting aid both for the owner and technician. Continuous or 10 blinks refers to NO SIGNAL on the DATA line going to the SYSTEM IC, this is normally 5volts, this carries digital signal to and fro to other parts of the TV set. Since it is a digital signal, voltage here when checked with a voltmeter is constantly changing but never steady zero. This DATA line also connects to the MEMORY IC (eeprom) that stores all of the settings of the tv. If the MEMORY IC is defective or the data stored in it is corrupted(caused by voltage spike, electrical storm or sudden voltage spike on the service power source). This MEMORY IC is commonly sold 'BLANK' so before replacing, you have to reprogram it with the necessary data with an EEPROM programmer. EEPROM programmer for the type used in TV's are inexpensive, and if your adept in electronics, you can even build one for under $10.
Same Shit Different Day
kidloco
Expert
Expert
znači provjeriti regulatore voltaže od 5v i ispratiti linju do eproma..sretno
Same Shit Different Day
kidloco
Expert
Expert
a nisi nam rekao imaš li ton ako ti vreme prije odlaska u standby uopše dozvoljava da čuješ tonn
Zadnja izmjena: kidloco, dana/u 26 svi 2013 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Same Shit Different Day
ursuss
Expert
Expert
Zahvaljujem...dođe mi da se ustanem i sada odem u radionu, jer sam dobio oba tv-a od jednog čovjeka koji radi u Njemačkoj, tv-i su očuvani kao novi,sa daljinskim...pa riješim za sebe..
ursuss
Expert
Expert
Ne dozvoljava mi bilo što jer se vraća u stby....i tko zna "gdje je"..na satelitu,hdmi,av....
kidloco
Expert
Expert
znači čim "izblinka" svoje odma prelazi u stand by.. proveri mu takođe i tonsku liniju pogledaj oko skart priključaka da nije šta nagorilo ako je sve ok sa "onim" što smo pominjali daj mu fokus na ton...
Same Shit Different Day
ursuss
Expert
Expert
Evo slijedeće sam napravio..mjerenjem napona na eepromu imam 3.3v, ali sda i scl na kratko pokuša i nestane (osciloskop) izvadio sam dump i očitao- valjda je ok kad u njemu stoje podaci (prilog) sada ću skinuti MB i pronjuškati, usput svi F-ovi (osiguračići) na MB su ok-pa smatram da ništa nije presisalo struju..
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ursuss
Expert
Expert
Da li bi moglo sa praznom memorijom, bez iste nemam ni stby. ( kad je dump izvađen)
ursuss
Expert
Expert
Ništa nisam riješio, ostaje mi jedan smd snažni tranzistor Dip 8 pakiranje sa oznakom "RRS100 N03 933", ako netko zna karakteristike, čika Gogle nije pomogao usput izvodi 123 su kratkospojeni (S) 4 izvod posebno (G) te 5678 spojeno (D)
kidloco
Expert
Expert
kolega našao sam ovo dosta je slično tvom nazivu i opisu pa vidi ima li kakve logike ta to bude ono što tražiš..
RRS110N03.pdf
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Same Shit Different Day
ursuss
Expert
Expert
Da, tako bi bilo, naime na njega dolazi 12v,a na izlazu ima 0,9V..čudi me što je kako procesor tako i sve ostalo mrtvo-hladno ,mada kako sam naveo svi smd osigurači na ploči su ispravni.
Kolega, iskreno zahvaljujem na Vašem trudu...
kidloco
Expert
Expert
Kolega nema potreba da se zahvaljuješ tu smo da pomažemo jedan drugom ....Sretno sa opravkom... :mrgreen:
Same Shit Different Day
tonarica
Expert
Expert
Nedavno sam sličan popravljao ali je problem bio mreža.
Ako su svi naponi ok i tv starta sa pozadinskim osvjetljenjem obično lampe zezaju
ursuss
Expert
Expert
Ma starta on, odnosno pokuša 2-3 puta, zasvjetli zatamljen ekran ( znači vidi se upaljene neonke, pogledom odozada svijetle normalno),a zatim ode u stby. i blinka 10 puta...MB ostaje hladan
Imam isti takav-37V5800 koji iznutra apsolutno isto izgleda,pa ću malo eksperimenirati...
ursuss
Expert
Expert
Probao sve i svašta ali rezultat isti, matična-AV ploča stavljena na 37v5800 ( sa 32 v5800) i ponaša se isto- blinka 10 puta - znači da nisu lampe, a na ovom drugom-AV ploča starta ,pa stalno gori zelena ali bez slike ili tona, inverter ok..napajanje ok...
Jedan lik mi kaže da je izbrisan SW, na ovom što blinka 10 puta ako su osigurači na AV modulu svi ok ( što i jesu)....
Žao mi je rashodovati jer su 4 god. stari,a izgledaju kao novi...sa daljinskim...
bilo kakav savjet...
ursuss
Expert
Expert
Pozdrav!
Kolega, možda ispadnem glup više nego što jesam,ali koji je to "D" board na LCD tv.....usput zahvaljujem na trudu...
ursuss
Expert
Expert
EX2L je šasija..