[REŠENO] Beko K1 ABL problem

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Šasija K1 ili ti KX1.190-04
slika
Tv je došao sa spaljenim otporom na liniji ABL, R508 2k7 i naprsnutim kondenzatorom 220n sa ABL prema masi. To je oduvek bio trafo na toj šasiji(šasija sa procesorom po dijagonali).
Danas nakačim trafo na HR tester, što ranije nisam radio, i on pokaže da je trafo perfektan. Promenim otpor i kondenzator, proverim mrežu/buster i sve je ok. Uključim TV, otpor odmah počne da dimi.
Da li je moguće da HR tester toliko pogreši ili sam ja nešto prevideo? Ne verujem da niko nije imao ovakav kvar. Meni je ovo ko zna koji do sada i uvek je bio trafo.

Obično sam imao trafo u rezervi ali danas nemam pa rekoh ajd da probam sa testerom...
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
dell
Expert
Expert
trafo garant! vidi drugi kraj koji ide na masu! mozda se ta masa digla, ako ne onda je trafo! a merac hr je znao da laze kao i onaj sto se kupovao u diodi - udeuzenju tv servisera dok nije propalo sve 2004godine. imao sam neku plastificiranu karticu kao clan necega... i propade i to i radio klub ... a sada radi radi radio klub pod drugim imenom kelco -
nego merac trafoa i kondenzatora je bio zaliven tecnim metalom, da slucajno nebi neko ukrao semu ! -- beogradska posla. na kraju je taj tecni metal polomio plocu sam od napregnutosti i tako mi i crkli i ti meraci ... ja ga nisam spalio 100%!!!
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Pogresio HR tester iako je na merenju pokazivao perfekciju. Silovao sam trafo i poceo je da vari na fokusu i na fokus regleru :D
Znao sam da ja ne mogu da pogresim a HR moze :D
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Znao si od pocetka, gde sumnjas u sebe. :D
sigurno se neka zica otkacila...