Problem sa zvukom

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Aleksa88
Imam problem sa zvukom televizora, naime, ton je prejak na volume 1. Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan. Hvala ;)
rinedel
Expert
Expert
Proizvođać:
Model:
Model chassis:
PCB Nr:
Procesor:
Eeprom:
Vertikala:
Video:
Audio
SMPS:
FBT(VN trafo):
Tuner:
Opis kvara:
Popuni nam ove podatke pa onda pokušamo pomoći.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Aleksa88 je napisao/la:Imam problem sa zvukom televizora, naime, ton je prejak na volume 1. Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan. Hvala ;)
Ne moze tako.Tema se postavlja sa svim dostupnim podacima o tv aparatu.Pogledaj link;

viewtopic.php?f=2&t=140

Jos da dodam da ako nisi majstor nase struke,nemoj da nas mucis jer ce trebati mozda zamena sadrzaja eeproma ili podesavanja u servis meniu i zato je najbolje da ga odneses u neki tv servis da ti to kolega zavrsi.
Ako si majstor,brisem ovaj post :)
ursuss
Expert
Expert
Za ovakvo pitanje trebao bi sarkastičan odgovor tipa - staviti malo vate u uši i prilagoditi da ton bude dobar, ili izrezati dio membrane na zvučniku da proizvodi manje vibracije..
Ali...
Takve stvari se mogu riješiti na dva načina u SM ili u par slučajeva sam stavio trimer ili fiksni otpor od izvoda tonskog kola kojim se diže volume( dolazi napon sa procesora) pa na masu i na taj način "skinuo" pobudu.
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
mcatko
Expert
Expert
:lol:
zooe
Expert
Expert
ursuss je napisao/la:Takve stvari se mogu riješiti na dva načina u SM ili u par slučajeva sam stavio trimer ili fiksni otpor od izvoda tonskog kola kojim se diže volume( dolazi napon sa procesora) pa na masu i na taj način "skinuo" pobudu.
Tamo gde je analogna kontrola vol a kod BUS magistrale samo u SM
ursuss
Expert
Expert
je...praf veliš.....
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...

Trenutno korisnika/ca: Claude [Bot] i 0 gostiju.