[REŠENO]Tv Schneider STV1750,problem RTS1 :)

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Radovan74
Expert
Expert
Od silnog "kvaliteta" i hvalisanja od strane RTS-a kako su naj naj... ja imam problem na tv-u da mi se stalno ukljucuje stereo zvuk samo na RTS1, a tada dolazi do blagog krcanja i smetni u tonu pri titlu,nesto su manje smetnje kad nije titlovano,ali i tada postoje.Kao da treba podesiti fino podesavanje ali ne uspem da otklonim smetnje ni tada. Vratim na mono i memorisem ga takvog,posle par sek ili nekad duze slika se opet vrati u stereo rezim. ostali programi nemaju taj problem krcanja. Antena je obicna,mreza sa pojacivacem i mislim da nije do nje jer hvatam dosta programa slabijeg signala i nemaju taj problem.. Kako otkloniti te smetnje ili trajno iskljuciti stereo rezim na tom podrucju VHF?
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Jel imaš u ponudi još neki kanal na kome je RTS1, makar i sa lošijom slikom da bi video da li je do njih ili do TV-a. Kod mene na 5-om kanalu pravi takve smetnje na stereo televizorima, ali to je do njih. Na većini TV-a imam taj problem.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Radovan74
Expert
Expert
Imam na desetom i na dvadesetom kanalu RTS1,kvalitet slike je isti i isti problem sa tonom... Toliko krci da se ne moze gledati.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Kod njega kad pocne problem sa tonom, samo da se poludi :) Mozda bi zamena dumpa pomogla, ali to je procedura da od 10 probanih mozda jedan bude radio sve kako traba

slika
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Radovan74
Expert
Expert
Da,to ta je sasija.
Damp sam nedavno izvlacio iz fles memorije na tom tv-u bez skidanja kola, kolega Jimmy je rekao na koji nacin u mom postu...,posto je bas bio problem sa tonom. :|
Ne znam sta raditi... a i tako je rts uzas.......!
Radovan74
Expert
Expert
Reseno.
Problem resen sa zamenom tjunera, skinut na otpadu (trazeci felne za auto... ) :) naletim i na tv medion sa istom sasijom.
Poz.