da dodam jos da je Model tv-a M82-395/9
Kvar: nema tona na programima.
Preko skarta-DVD-a tona ima,na programima nema,cuje se tiho pucketanje pri pojacavanju i smanjenju al tona nema. Menjao sam TDA6600,nije do njega. Ostao mi jos TDA6200 nemam ga,mislim da je do njega,al mi se ne narucuje dok ne budem siguran,posto je dosta skupo. Da li je neko od kolega imao slican problem ili ima neki savet da podeli?
Poz.
[REŠENO] Tv grundig CUC3840 problem ton
- Admin tvzmaj
- Super Moderator
Najverovatnije je do njega. Nemoj da ga kupujes, mislim da je skuplje od televizora. Probaj da pronadjes ceo modul iz nekog rashoda. Ima toga sada puno. Imam ga i ja verovatno no vise i ne znam koji modul mi je provereno dobar. TDA6200 mislim da imam novo, pa ako se ne snadjes mozemo se dogovoriti da ti posaljem.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
- Admin tvzmaj
- Super Moderator
Najlakse je zameniti ceo modul. Moze da vuce tu gresku i iz oscilatora, ali ako ti se tv ne gasi sam na svakih 5 ii 10 minuta rada bez tona onda je oscilator dobar.
Proveri i kontakte za start televizora. Hoce kod nekih modela i oni da zakoce ton. Upali ga na mrezni prekidac a zatim ukljuci u struju. Ako ti Tv startuje tako onda mu ne valja mrezni prekodac. Nebi smeo da startuje bez daljinskog ili bez dubokog pritiska na mrezni prekidac.
Desava se i procesor da zakoci on, ali ako se cuje njegovo pulsiranje u zvucnicima dok stiskas ton + ili - onda je procesor 99% dobar.
Na tom mestu mozes da ubodes i plocu sa TY tonskim kolom. Moze bilo koja ploca, bitno je samo da se slaze broj pinova i mesto na kome se nalazi onaj klin na konektoru.
Proveri i kontakte za start televizora. Hoce kod nekih modela i oni da zakoce ton. Upali ga na mrezni prekidac a zatim ukljuci u struju. Ako ti Tv startuje tako onda mu ne valja mrezni prekodac. Nebi smeo da startuje bez daljinskog ili bez dubokog pritiska na mrezni prekidac.
Desava se i procesor da zakoci on, ali ako se cuje njegovo pulsiranje u zvucnicima dok stiskas ton + ili - onda je procesor 99% dobar.
Na tom mestu mozes da ubodes i plocu sa TY tonskim kolom. Moze bilo koja ploca, bitno je samo da se slaze broj pinova i mesto na kome se nalazi onaj klin na konektoru.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-Ne gasi se tv,radi odlicno non-stop.
-A proverio sam i taj deo prekinaca za ton na mreznom prekidacu,dobar je.
-I to pulsiranje se cuje u zvucnicima pri pojacavanju i smanjenju tona,tako da verujem da procesor radi.
Ne preostaje mi nista drugo nego da sutra nadjem u2829 pa ako ne bude ni to narucujem tda6200.
-A proverio sam i taj deo prekinaca za ton na mreznom prekidacu,dobar je.
-I to pulsiranje se cuje u zvucnicima pri pojacavanju i smanjenju tona,tako da verujem da procesor radi.
Ne preostaje mi nista drugo nego da sutra nadjem u2829 pa ako ne bude ni to narucujem tda6200.
Problem resen. Na jednoj philipsovoj sasiji sam nasao U2829 i ton proradio. A u svesci od pre tri godine(secam se da sam imao isti problem na grundigu pa sam potrazio),nadjem zapis za potpuno isti problem i iste simptome kao i sad,s tim da sam tad sa zamenom TDA6200 resio taj tv! Pa eto ako nekad nekom zatreba.
Hvala kolege na savetima i na pomoci!
Hvala kolege na savetima i na pomoci!