Samsung P2370HD TV/Monitor tuner problem

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admiral
Stariji član
Stariji član
Postovanje
Ovaj TV / Monitor ima sliku preko scarta i VGA ali tuner nikako da pronadje ni jednu stanicu ? Skenira analogno / digitalno ... i nista . Resetovao sam ga na fabricko podesavanje , ali nista ? Imam utisk da sporo reaguje na komande kada stiskam daljinski treba mu po tri sekunde da izvrsi zadatu promenu pa i zaboravis sta si stisnuo ....
Ima li neko ideju odakle se krece u ovakvom problemu ili da se i izadje iz njega ?
Tuner je BN40-00137A ali ...da li je on ...?
Hvala za svaku ideju ...
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
I ja mislim da je tuner.Imao sam više slučajeva kod tih Samsunga da ih uništava prejak signal analogne kablovske televizije.Kod mene operira jedna takva analogna kablovska mreža koja spaljuje te Samsungove tunere.Ostale marke su imućnije na tu mrežu i njihovi tuneri odolevaju :)
Samsungov tuner na samo priključenje antenskog kabla počinje da se nenormalno greje.

Pozdrav
Admiral
Stariji član
Stariji član
Da , hvala na savetu . Nov tuner je skup ...tridesetak eu , a polovnog bas tog nemam . A mozda je bolje casno uzmaci no sramno poginuti . Mislim da ga ugradim pa ponovo da strada ... kad vec moze da ide preko IPTVa , skarta ...
Pozdrav
Doppler
Postovani, ja imam isti problem i smatarm da je kablovski operater kriv. Interesuje me u kojim modelima samsung-a se jos nalazi ovakav tuner da bi mogao da skinem i postavim u ovaj svoj? Koliko po vasoj proceni se isplati ovo raditi?
dell
Expert
Expert
ja sam vidjao taj tjuner po samsungovim plocama 2009 god ,ali ne imah probleme vece.
kad crkne zamenim ga i na lcd panasonicu i na lcd lg....
-treba pitati stranku dali joj se isplati raditi
-na lcd televizorima nema jeftinijeg modula ispod 30e .... :|
toce
Expert
Expert
Probaj da prelemis tjuner meni se cini da ce da proradi.
Doppler
Da li imate ideju na kojim modelima televizora da pogledam, monitor je licno moj skupo sam ga platio i proklinjem kablovskog operatera zbog ovog...
Radovi
Expert
Expert
imam taj tuner na samsungovoj ploci bn41-01165a,ploca je ispravna pa ako ti se isplati...
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
Doppler
Danas sam imao srecu i nasao ispravan tuner... zamjenio i nista. Isti problem. Pravo cu da poludim.. molim vas, imate li neku ideju.. Danas sam primetio da mi je ovaj dio iznad tunera, gdje ide kartica malo tamnije boje kao da je tu visoka temperatura..
toce
Expert
Expert
Ko sto se vidi na ploci tu imas dva stabilizatora i jedno Ic koo proveri te napone na stabilizatore.
crni021
Expert
Expert
Proveri i te SMD kondenzatore u tom delu
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
Admiral
Stariji član
Stariji član
Hvala ... svima , ali tuner je tu nesto bio "vreo " .. i to sam davno vratio , tako da nista vise ni ne mogu probati ..