bosh wfo2840-centrifuga

Forum za servisiranje bele tehnike
Radovi
Expert
Expert
Masina ima problem sa centrifugiranjem.Centrifuga krene,ne dostigne punu brzinu,zastaje pa opet krene i prestane a ves ostaje neiscijedjen.Mogu li nesto uraditi na elektronici ili moram da mijenjam cijelu
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
GIPI
Expert
Expert
Pogledaj cetkice na motoru
djokovic49
Expert
Expert
interesantno i ja sam imao problem da masina sve odradi i na kraju cetrifuga neće, problem bio u četkicama
Radovi
Expert
Expert
Pogledacu,problem je sto je masina moja,a posto niko ne placa treba da se ukaze dobra volja pa da se krene na posao
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
Radovi
Expert
Expert
Cetkice su ok.Masina ima problem sa centrifugiranjem.Centrifuga krene postepeno,postigne brzinu oko 1min zatim stane pa ponovo krene ali ne postigne brzinu i tako par puta.Kada ukljucim samo centrifugiranje program treba da traje 11min,a ovo se desava oko 3min i onda se iskljuci.Elektronika je siemens i ima ove oznake
5 560 001 453 siemens
03446-m-04 se04
5wk59048 08
Procesor je b/s/h enh v3024
5560 001 275
eeprom je 24c32 a na ploci je i kolo tny264
Da li bi pomoglo mijenjanje dampa i da li ga neko ima,ili neko zna sta se jos moze uraditi
Sve ostale funkcije rade uredno
boki1979
Expert
Expert
Ne znam da li tahogenerator može praviti takve probleme,ali ja bih ga ipak provjerio.
Pozdrav.
Zoxy
Mlađi član
Mlađi član
Ima neki mikroprekidac, koji zaustavlja centrifugu, kad je masina preopterecena.Na mojoj (Eudora) je na amortizeru, ispod bubnja.Ja bih ovo proverio.
Radovi
Expert
Expert
Nije problem preopterecenje,ja je probam praznu
Zoxy
Mlađi član
Mlađi član
Mozda prekidac ne valja, pa daje signal od vibracija.
Radovi
Expert
Expert
Kada ukljucim program centrifuge treba da traje 11min
-Prvo se ukljuci pumpa za izbacivanje vode ,zatim motor pocne da okrece ullijevo, postepeno ubrzava i dostize punu brzinu i tako radi oko 1min a zatim staje
-ponovo se ukljuici relej i motor ponovo okrece ulijevo,postize punu brzinu i staje
-ponovo uljucuje relej,krece ulijevo ali ne postigne brzinu i stane
-ponovo pokusa na par sekundi udesno i stane
-jos jedan pokusaj ulijevo na kratko i iskljucuje program sa 8min na 0.01
djokovic49
Expert
Expert
mozda je eprom ostecen, kad bi imao ponovo da ucitas program
Radovi
Expert
Expert
I ja tipujem na eeprom ali ga nemam
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Gledao sam neke diskusije na stranim forumima i svuda se pominje problem sa cetkicama za taj kvar. Ili cetkice ili los kolektor. Alo je neko stavio cetkice losijeg kvaliteta onda se izmedju kolektora napravi provodni sloj koji na vecim obrtajima provede i napravi zastoj elektronici.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
kiro
Stariji član
Stariji član
5 560 001 453 siemens : cetkice i to promenuti (ako je mozno originalima ) i dobro obratiti paznzju na polozaj cetkica)jer je taj rotor veoma osecajan ,ako si polugrafitne cetkice
Radovi
Expert
Expert
Motor rastavljen,detaljno ociscen rotor i sve ostalo,stavljene nove cetkice i nista.Ostaje samo problem elektronika.Kondenzatore sam pregledao i u redu su.Mogu probati jos damp ako neko naidje na takvu plocu molio bih da ga snimi ili da nadjem kompletnu plocu
toce
Expert
Expert
Meni se cini da imas prekid na stampanoj plocici.

Trenutno korisnika/ca: Claude [Bot] i 0 gostiju.