Samsung LN46A850 full HD, problem T-CON

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Doneo mi kolega samo T-Con da probam da ga spasim :) ostale podatke o TV-u nemam ali pokusacu sutra da uzmem i prepisem.
tcon je lj94-02574e
Racunam da ce slika najvise pomoci jer je tcon nesvakidasnji, ima konekciju i sa donje strane ali se ona ne koristi.
Kvar je u tome sto TV nece da startuje kada je tcon priklucen. Krene 5 sekunde(ne pokrene invertor), onda vrati u st by i konstantno blinka crvena led.Kada otkaci tcon sa maticne TV startuje. Za to kratko vreme dok startuje na t-conu se pojavljuju naponi samo u desnoj strani, na levoj polovini nema napona. Na desnom osiguracu F2 ima 12V, na levom F1 nema napona i meren prema masi pokazuje spoj. Kada se podigne osigurac samo leva strana (obelezena na slici) je spojena na masu. Na desnoj strani osiguraca ide fet koji je ispravan. Na eepromima takodje nema napona a njihovo napajanje nije u spoju sa masom.
Mozda je neko imao problem. Takodje dolazi u obzir i kupovina istog.
Full slika ima ovde
tcon.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
JRade
Expert
Expert
Prosledi stranu koja je u spoju,moze biti i neki smd kondenzator u spoju.
Pozdrav!
zooe
Expert
Expert
Nema druge no pesice i sistemom eliminacije, samo da nije neki od integralaca, sve ostalo uradices
dell
Expert
Expert
koliko lepi prema masi u kratkom spoju- totalnom?
ja bih mu pustio ogranicenu struju sa regulacionog ispravljaca - napona 1,5v i gledao koji se element greje vise i tu je problem. Neki put i temperaturna sonda mi pomogla
,male su bile razlike oko 10c ali dovoljne. Tako sam nasao blokove uglavnom i cipove na maticnim plocama. naravno ne odvrnuti struju na 4A pa pogorit vodove na vise slojnoj ploci :D
Da je ic dvogled videlo bi se slikovito