Proizvođač:Samsung
Model:CB5020T
Model chassis:sct11b
PCB Nr:
Procesor:
Eeprom:
Vertikala:
Video:
Audio:
SMPS:SMR40200 i His0169
Display-ekran:crt 51cm
FBT(VN trafo):
Tuner:
Opis kvara:Neispravan rad mreže. dok radi sve je ok u stby.modu napon se penje do 168V i neugodno pišti...
Poštovani kolege.. da malo pojasnim nakon klasične greške sa ovim tv-om što se mreže tiče-zbog 22 mikrofarada eletktrolita strada SMR40200 i His 0169, naravno sve zamjenjeno sa novim , a zenerica u sekundaru izbačena, sve radi ok,ali u stby. podigne napon na 168 V i jako neugodno pišti. Mosleći kako ne valja zamjenski modul za SMR40200 nabavio drugi pa potom i originalni SMR, ali problem ostao.. došao drugi takav tv i ovi elementi rade ispravno u drugom tv-u, sve otpore u mreži sam prorešetao, ništa nisam našao neispravno...svaki savjet dobrodošao...
Crna zavojnica.
Neka te ne zavara ima 3 izvoda.
Naravno koristi 2 izvoda.
Čini mi se da je oko 4,7uH.
TV 80 od Iskre u MF modulu imaš takvu zavojnicu.
Obavezno staviti novi Elko 22uF.
To strada Vaš HIS ili pravi hibrid u mreži.
Imam dvije takve NOVE jednom prilikom sam od kolege Zlatka Adanića iz Zagreba nabavio tri komada...probam sutra, naravno da sam stavio novi i eser-om provjereni elko...pa javim...
C 803 od 2,2nf povećan na 4,4 nf i sve radi ok, napominjem da su i otpori od 10 oma( 2 kom paralelno=5 oma ). u redu...koji su preko ovog kondenzatora spojeni na masu sve radi uredno i napšon u stby.ne divlja, ostaje na 125 V.
Jimmy...piši riješeno sigurno će netkome trebati...