[ODUSTAO] Panasonic crveni led blinka4 puta

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
salesi
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač : Panasonic
Model No/Oznake modela : TX-42C2E
Chassis/Model šasije : MD-42LH13PED
Main board/Matična ploča :
MCU/Procesor :
Matrix/Matrica :
Eeprom :
Flash :
Audio/Ton :
Tuner analog/digital : ENQ57F65KF
Y-SYS Board : TNPA5075
Z-SYS Board : TNPA5066
Y Buffer up/down :
Plasma display/Panel : MC106N30U13
Power supply(SMPS): 87LE5309341
Opis kvara :TV je stigao sa slikom kao sto je prikacena slika,nakon takvog rada ugasio se i kod greske je 4 treptaja leda (SOS power boarda)
Postovane kolege, dok je tv radio proverio sa napone napajanja koji su bili OK, sledece je bilo provera napona oko tjunera ali tada nisma imao semu pa nisam bio siguran koliki su. Ostavio sam tv da radi i nakon vise sati kada je u nekim trenucima slika bila potpuno ispravna tv se ugasio i pokazao kvar 4 treptaja crvene led sto je fetektovao gresku u napajanju. Probao sam da nateram napajanje da radi duze od nekoliko sekundi ali jedini napon koji je sumljiv je 15v i napajanje prestaje sa radom kada taj napon skoci na 15.7v.
Da li je nekom poznat ovakav problem i kvar, nisam vise siguran da li da sumljam na napajanje ili na maticnu plocu.
Svaka sugestija bi mi dobro dosla (bavim se ovim TVom 2 nedelje)
Unapred hvala.
Salesi
PS. maticnu plocu nisam dobro uslikao pa nemamtacnu oznaku.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kokan
Expert
Expert
To blinkanje označava kvar na ploči napajanja
salesi
Stariji član
Stariji član
Hvala Kokane sto si se ukljucio. Meni je poznato da je to blinkanje kvar ploce napajanja i proverio sam sve u toj linii osim kola MIP418. Neznam gde da ganadjem i promenim, sve zener diode i ostalo je u redu, brine me zasto napon od 15 V raste do 15.7V kada se ploca iskljuci. Releje koji imaju ulogu iskljucenja sam premostio ali napajanje to i dalje radi iskljuci se na 15.7V. Kada napajanje diskonektujem od maticne ploce ne mogu uopste da ga pokrenem.
salesi
Stariji član
Stariji član
Zamenjen optokapler u grani kontrole napona 15V, sada se napajanje gasi vrlo brzo uz 10 blinka diode sto govori o naponima i na tjuneru koji je i u pocetku , po mom misljenju prouzrokovao problem sa slikom. Ostaje da trazim problem na maticnoj ploci TNPH0829.
Pitanje za clanove:
Da li je moguce da u samom tjuneru zavojnica od lak zice nagori, cini mi se da je u mom slucaju jedna zavojnica od Cul 0.5mm mnogo tamne boje, kao da je ona nagorela.
Hvala svima unapered za svku sugestiju.
Salesi
Zoki
Expert
Expert
Ima smeđe i zelene lak žice.
Kad je nagorena lak žica vidi se iz aviona. :lol: :o
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Tesko da ce kalem u tjuneru iagoreti. Jedino da ga ubije grom :D To su uglavnom VF kalemovi kroz kojih struja skoro i da ne prolazi. I da strada neki kalem, to ce se samo odraziti na sliku, TV ce raditi.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
salesi
Stariji član
Stariji član
Da to je racionalan odgovor, ali kada covek dodje do zida pomisli na svasta.
I dalje su mi problematicni naponi koji se generisu na toj ploci i to 5V i 3.3V, mislim da mi je resenje da zamenim celu plocu.
Da li je neko imao iskustvo kada je slika na ekranu kao ova koju sam prikacio a da se" MENI" vidi dobro . Da li je tu problem samo oko tjunera?(naponi...)
salesi
Stariji član
Stariji član
Na glavnoj ploci TNPH0829 zamenejno kolo IC 2870 sa oznakom V5803 koje daje napon od 5.6V (podesavano odnosom otpora R2873 - R2872) koje napaja tjuner i jos po nesto. TV je dobio sliku i OSD meni ali ne i kanale sto je primeceno i grejanje ploce ispod samog tjunera (predpostavljam da je zbog tog problema i stradlo kolo V5803)
Ako neko ima problema sa takvom plocom razradio sam sva merna naponska mesta raspolozen sam za pomoc.

Od popravke ODUSTAJEM jer znam da sa tjunerom necu moci da se izborim. Potrezicu da kupim drugu plocu TNPH0829 ako neko ima neka mi predlozi.
Hvala svima na pomoci.
Salesi