Samsung LCD LE40R71B gasi se!

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
golfer
Producer/Proizvođač -
Model No/Oznake modela - Samsung LE40R71B
Chassis/Model šasije -LE40R71BX/XEH
Main board/Matična ploča -BN91-01005B
LVDS/TCON -3240WTC4LV0.5
MCU/Procesor -
Matrix/Matrica -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LTA400WT-L01
Power supply(SMPS)-PSU CS61-0267-07A
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Pozdrav moderatoru i kolegama, ovo je moj prvi post na ovom sajtu i nadam se da sam ga ovaj put napisao po pravilima i da me admini ubuduce nece opominjati jer sam procitao pravilnik! :oops: ...
Profesionalno sam se bavio servisiranjem TV i audio elektronikom 20 i kusur godina ali zbog zdravstvenih i finansijskih problema morao sam da prekinem da se bavim tim poslom, sada sve to po malo radim kada mi vreme i supruga dozvoli, :D , kod kuce, verovatno svi Vi ozenjeni znate o cemu pricam!? ...
Elem,... jedan dobar prijatelj me zamolio da pomognem, gore pomenuti LCD Samsung je poceo da mu zagorcava zivot, problem je sledeci:
kada se hladan ukljuci normalno proradi, pusti sliku i ton i posle 10-ak minuta rada ugasi se na par sekundi i za tim startuje, pali pozadinsko svetlo, neonke, 5-6 sekundi svetle i opet se gasi i tako u nedogled, tada daljinski ne reaguje, nemoguce ga je iskljuciti daljncem, nista se ne pregrejava, naponi na PSU su normalni i stabilni, naponi na stabilizatorima na T-conu su ok, sumnjam na maticnu, ima li ko ideju sta bi moglo da se desaava, jel neko od Vas, cenjenih kolega, imao ovakav problem? Pozdrav svima!
dada
Stariji član
Stariji član
Probaj da promenis damp.
ursuss
Expert
Expert
Nažalost, mislim da je diagnoza točna...pokušaj sa toplim zrakom zagrijati ili hladiti procesor..ako proradi...sve je jasno, usput ne bi bilo loše staviti sliku MB-a
Kakav je to čovjek koji svijet ne čini boljim...
golfer
hvala na sugestiji, kacim sliku, pozzz
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
yeremmy
Expert
Expert
Na prvi pogled sve ukazuje ma M.plocu,ali treba pokusati i sledece.Proveriti sve kondenzatore na ESR-vrednost i kapacitet,narocito u napajanju.Nedovoljno filtriranje napona ima za posledicu i blokadu procesora.Ako je sve u redu,treba pokusati i sa duvaljkom,pozeljno je koristiti tecni flux radi ravnomerne raspodele toplote,paziti da se ne "oduva" neki od SMD-a.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
dada je napisao/la:Probaj da promenis damp.
Prvo je trebao da uradi to što je naveo kolega i to sa praznim eepromom pa tek onda dalje.Kolega se ne javlja :?: