[REŠENO] Lcd Fox 40LE1200 Full HD..

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milans01
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -Fox
Model No/Oznake modela - 40LE1200 Full HD
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -T.MSD306.69A 11241
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Matrix/Matrica -
Scaler/Scaler -
Eeprom - 25Q32
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight - Samsung SSL400_0E2B
Lcd display/Panel - LTA400HM13
Power supply(SMPS)-MP118T
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -

Pozdrav svima..
Pomenuti LED Lcd Fox ima stby i sve prisutne napone iz mreze ali zaglavljen je u stby..Cvek rece da je tako tesko palio pa su cekali po par sati pa nekad i uspeju da ga upale i tada dok radi,tv je skroz ok..Sad je kod mene u servisu od juce i nema paljenja,sem sto mi je jednom dao plavu led i tu je stao,ponovno iskljucivanje iz mreze i posle opet samo stby crvena led..
Nema promena na toplo-hladno sumnja pada na eeprom 25Q32 ali gde naci sadrzaj?
Main board je: T.MSD306.69A 11241 za 40 incni displej: LTA400HM13, mrezni modul je: MP118T (probao 4 opto k. i 2 TL431 za svaki slucaj,nije do njih),a LED inverter je Samsungov SSL400_0E2B...
Da li ima procedura reseta eeproma ili bilo kakva ideja,link,sve je dobro doslo.Pomagajte drugovi.. :cry:
Pozz..
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Proveri na matičnoj ploči,elektrolite,stabilizatore napona,hladne lemove,produvaj procesor...Ne verujem da ćeš promenom flesha nešto uspeti.Postavi njegov flash sadržaj ovde radi usporedbe.

slika

http://www.ebay.com/itm/TV-Part-T-MSD30 ... 1193050899

Sadržaj flesha imaš na linku ispod ali se može skinuti samo posle testa i registracije.

http://remont-aud.net/board/lcd_pdp_tv/ ... 8-1-0-4118
milans01
Stariji član
Stariji član
Imao sam slucaj stabilizatora na 1.8v prekidao je,ali kad prekine,nemam taj napon od 1,8v,ovde imam sve napone na stabilizatorima,procesor je mlakast,ima napajanje,e sad...Imam i makinu za rebaling,mogu prekuglati procesor ali nekako mi se ne cini da bi to bilo problem,relativno nov tv,a opet :?
Sad mi covek donese daljinski i rece da uz puno srece u toku dana dobiju plavu led,kao startuje tv e al onda kad dobiju plavu led tek tad cekaju po nekoliko sati da se upali tv??To je jos malo drugacije nego sto ih razumeh prvi put..
Moracu sve napone premeriti u ovakvom stanju pa ga probati sacekati da proradi i premeriti onda radi poredjenja.Uzput mogu samo probavati deo po deo,mozda ga ubodem..
Ima jedan modul na kupindu ali to mora biti bas istih oznaka zbog displeja,videcu jos sta mi je ciniti..Kolega mi ima spi programator,radi Elin u garanciji pa pokusavamo da iskopamo bin,a kad budem imao fajlove,zakacicu ih ovde na forumu svakako..
milans01
Stariji član
Stariji član
I da,sory za lose postavljen post..Sledeci put po PS-u ;)
Admiral
Stariji član
Stariji član
Po meni ... kad isproveravas stabilizatore moras upisati novi , ali ispravan sadrzaj u 25q32 i ako ne proradi sanse su svedene na minimum . za sadrzaj ti je bitno samo ono 11241 ... da bude sa te ploce , jer mu to govori sve sta je okolo ... ako to ne pomogne , onda je lako . cela nova ploca .
Pozeljno je sadrzaj upisati u nov 25q32 , jer zna kada se upise na stari da ne radi , a u novi - proradi .
pozdrav
milans01
Stariji član
Stariji član
Hvala za info kolega Admiral...Jedino ce malo biti problem pronaci bin ali pokusacu,ako bas ne bude islo nikako,morace druga ploca pa sa nje pokupiti bin i da ostane u bazi..Problem je u sustini i druga ploca,nasao sam jednu na Kupindu 6000din ali mi se zadnji brojevi ne slazu,mada za isti je panel pa mislim da bi bilo ok,sta mislite?
Videcu i sta ce ljudi odluciti,meni jeste naj jednostavnije nova ploca,ali bilo bi dobro pronaci bin,malo zanimljivije ;)
Pozz
Admiral
Stariji član
Stariji član
Onda nije ista ... U najboljem slucaju moze izlaziti logo druge firme , te sanse velike i da daljinac nece raditi i sve to da bi ste usli u problem a potrosite pare ... tih 6000 . Na Vama je ... Ne zelim obeshrabriti , ali 51% je da nece sve "leci" kako treba , a i onih 49% nisu zanemarljivi .
milans01
Stariji član
Stariji član
Ma naravno,upravu si skroz,to i mene baca u razmisljanje..Znate li gde bi se mogla nabaviti ploca koja mi treba,ko je snabdeven modulima za LCD,uopsteno me zanima,gde se snalaziti za delove,koga da zovem??

http://www.kupindo.com/LCD-i-plazma-tel ... -69A-12023

To je ta ploca pa bacite pogled..To je to,al nije :cry:
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Samo prebaci flash sa stare na novu i biće ok.

Pozdrav
milans01
Stariji član
Stariji član
To bi bilo odlicno,ali kako ce biti ok,ako je problem bas u flesu,malcice mi to nije jasno :oops:
Ako moze malo obrazlozenje.. :?
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
milans01 je napisao/la:To bi bilo odlicno,ali kako ce biti ok,ako je problem bas u flesu,malcice mi to nije jasno :oops:
Ako moze malo obrazlozenje.. :?
Problem nije u fleshu jer flesh nema nikakve veze sa kasnim ili "teškim"startovanjem.Opisao si u naslovu da kad tv proradi,radi bezprekorno.Po meni,mislim da je tu procesor oštećen a flash sadržaj je ok.Zato sam i naveo u mom prethodnom postu da postaviš taj njegov originalni sadržaj radi usporedbe sa nekim slićnim sadržajem od matićnih ploča na kojima je taj procesor.

Pozdrav
milans01
Stariji član
Stariji član
Pa jest,ta se prica i meni ne uklapa u problem eeproma,jer kako rekoh,kad je do njega kod crt,nema startovanja ni do nove godine ;)
Nisam za vikend bio kod kolege,cim skinem sadrzaj,postavicu ga ovde da se neko opet nebih patio sa trazenjem bina koga nema,a i da se proba uporediti..
Tu ce naj verovatnije ici ta ploca sa Kupinda pa sta bude.Jel ta cena ok?
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Cena je ok 6000 Serbian Dinar = 51.79 Euro

Pre neki dan sam t-con kupio za 55 eura :)
milans01
Stariji član
Stariji član
A to je to,da,da ;)
Ma idem probati uraditi reball procesora,ko zna,mozda i profercera,ako ne,ima druga ploca,bitno da se moze naci 8-)
Pozz
Admiral
Stariji član
Stariji član
Da Jimmy , ali covek rece da je "od juce kod njega i ima samo plavu ... te crvenu lampicu " . To kad citam znaci da se nije upalio . Ja sam Vam rekao sta jedino moze da se uradi i da prodje za "jeftino" , jer sam par puta tako prosao te vise ne bih preskakao taj korak , a ako ne uspe kupovina druge ploce je zagarantovana ... Ok je rebaling ali nije usao u "finale" ...
milans01
Stariji član
Stariji član
Samo da ponovim,on je zaglavljen u stby i ima crvenu led,a po nekad(JAAAAKO RETKO)upali plavu led i tek kad upali plavu led od tad se ceka po nekoliko sati da tv proradi skroz.Dok samo sija plava led i dalje sve cuti tih par sati.Cim se ugasi i pokusa ponovo upaliti,corak,ostaje danima zaglavljen u stby..
Malo sam samo zagrerjao proc uz flux,malcicie provozao na kuglicama,nisam ga skroz skidao,isto je,znaci da ni reball ne bi dao rezultate..
Ostaje nekako probati eeprom ili cela ploca ta sa kupinda pa sa moje fles pa sta bude.Ne znam sta drugo,skoro nemoguce naci bilo kakav,bar slican bin da probam da li bi bilo razlike,a kamoli da nadjem bas sa ovakve ploce,to je 7 loto, :evil:
Pozz
Admiral
Stariji član
Stariji član
Ma u redu je ... samo u Vasem pisanju ste napisali da TV nije upalio i to ste naveli nedvosmisleno . Pisali ste da je musterija rekla da se upali posle par sati , ali to svaka musterija kaze ne bi li "kvaru" dala umanjen znacaj jer TV kao "radi" samo ga nervira to startanje . U stvari ne bi ga ni doneo na popravku al ajd da se i ta sitnica resi , pa ce zahtevati i od Vas da ga vratite bar da "radi sa cekanjem" jer to mu u stvari i ne smeta bas toliko .....
milans01
Stariji član
Stariji član
E i to sve stoji,samo sam i ja svasta prosao i srecom,nisam od juce pa te njihove price uzimam sa zadrskom ;)
Medjutim,prica ima smisla jer meni se u jednom momentu pojavija plava led kada sam ga pokusao upaliti i pomislio sam da ce doci slika,kad sam video da ne dolazi,iskljucim ga iz struje,pokusam ponovo,samo stby crvena led..Tad su mi rekli da kad tako slucajno dobiju plavu led,onda cekaju,nekad sat,a nekad 5 sati da bi proradio tv,to jest,dosla i slika..Jeste nesto na main,ako i nije do bina,posto slika ne bi dosla nikad,mozda je do procesora kako ste vec Vi i napominjali..Kopam jos kod kolega koji ih rade u garanciji pa videcu sta ce od toga biti..Javicu svakako sta got ispadne.. ;)
Pozz
milans01
Stariji član
Stariji član
Hm,ne moze se izcitati eeprom,izgleda da je bas on zekio..Cekam novi 25Q32,mozda ce mi ga vec isprogramirati,tako mi nesto rekose.Bice ok ako bude samo do tog,a i da ga programiraju,posto nikakav bin ne mogu pronaci,karastrofa..
milans01
Stariji član
Stariji član
Danas stigao novi isprogramiran 25Q32,sve ok,radi tv sve normalno,znaci,samo do crknutog flesa je bilo..
Trazicu da mi posalju bin,ako ga dobijem,postavljam ga ovde..
Hvala svima,Pozdrav..