CROWN 21N07 ETE-2 Problem sa mrežom

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
jocalux
CRT TV CROWN
MODEL: 21N07
CHASSIS:ETE-2
SMPS (mreža):STR-G5653

SIMPTOMI: Kada sam prvi put otvorio ovaj Tv ustanovljen kvar Horizontalnog Tranzistora TT2140 , zamenjen tranzistor i proverena ispravnost okolnih elektrolita. Posle 3-4
sata rada TV se ponovo ugasio (prešao u stand-by). nakon nekoliko paljenja i samostalnog gašenja posle 10-ak minuta ponovo kratkospojio TT2140
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Da se nebih izlagao daljem trošku zamenom HOT-a , skinuo sam isti i na napon +117V - masa zalemio sijalicu 75W.
Sada se mreža ponaša na sledeći način:
u stand-by režimu naponi +117V = +59V , +18V = +9V , +12V = +6V nakon paljenja na CH+ naponi dođu u normalu i posle 10-12 sekundi vrati se u stand-by.
Napon +3.3V konstantan , napon na bazi V803 u tih 10-ak sekundi rada bude -0.2V i tada mreža radi , a kada skoči na +0.52V TV prelazi u stand-by režim.
Otkačena grana +18V sada je napon +18V i u stand-by i upaljen oko +30V ( neopterećen) , ostali naponi bez promena .Napona na C809 = +310V . Proveren optokapler , većina dioda i elektrolita u primarnom i sekundarnom delu mreže, više nemam ideja .
Rado prihvatam svaku sugestiju.
Pozdrav
Radovi
Expert
Expert
probaj nakaciti univerzalnu mrezu da vidis je li problem do nje ili nesto drugo
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
jocalux
Nemam univerzalnu mrežu kod sebe.
Da li je dovoljan pokazatelj da je mreža dobra ako se ponaša na sledeći način:
Otkačena grana napajanja 12V , 5V , 3.3V za napajanje procesora , i sa sijalicom na +117V i masi , sijalica sija punim sjajem napon 117V stabilan , na grani 18V merim 25,2V stabilno.
Koja zaštita reaguje i zašto procesor gasi stand-by signal?
tv-serviser
Expert
Expert
Dali ti je dobar kvalitet tranzistora u HIS-u , kakav ti je signal horizotalnog oscilatora jeli pravilan , i kakav ti je elko na B+ ?
yeremmy
Expert
Expert
Zameni povratni cond.valjda 8,2n(2Kv),obavezno,prati bazu HIS-a prema nazad ka procesoru i ako ima cond.zameni ga vecom vrednosti.Prati impuls na bazu HIS-a u toku rada.Ako ponovo strada HIS Tranz.verovatno imas parcijalni kratak spoj u primaru splittrafoa.Prati koliko se greje HIS Tr.Slican slucaj sam imao kod Philips-banana TV-a.HIS strada tacno posle otprilike 3 sata rada.Kad sam promenio sve blokove oko HIS-a i stavio novi splittrafo,TV je radio bez problema.
jocalux
Zamenjeni svi elko kondezatori u sekundaru mreže , stavljen novi HIS tranzistor , pušten u rad .
Radio bez prestanka oko 5h His se ne greje ,stabilna slika , bez problema .
Nisam siguran šta je bio pravi uzrok , ali ga ovakvog vraćam vlasniku.
Komšinica ga koristi , pa ako nešto ne bude u redu bar mi je blizu.
Pozdrav