[REŠENO] ELITE 21EF01UST dump

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
pzoran
Expert
Expert
Ploblem sa Elite televizorom 21EF01UST. Sasija je KLX2129 TOP. drugih oznaka nema.
Procesor TDA11126PS/V3/3, oznaka na procesoru na nalepnici TDA11126 KOTO
Problem je pri pokusaju ulaska u servisni meni MENU 6-4-8-3 na ekranu se pojavilo FACTORY KOTO: 10011 4V3
Posle tog daljinski ne reaguje rucne komande nista, moze se samo ugasiti na glavni prekidac ponovo kad se ukljuci isto.
Sa praznim eepromom ili bez njega sve radi.
Probao nekoliko sadrzaja, vertikala suzena i ton pre jak ako udjem u servisni meni poja vi mi se isto i dalje nista ne moze.
TV je sa flat ekranom.
Ako neko ima proveren sadrzaj eproma ili je imao slican problem.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Probaj
TV LEKO TV-2165 memory dump.rar
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pzoran
Expert
Expert
Leko 2165 proban ne odgovara.
mirjanamag
Expert
Expert
Evo od Oriona s istom sasijom.
pzoran
Expert
Expert
Mislim da sam probao i ovaj od Oriona probacu ponovo.Ovde bi trebao da bude od TDA11126 KOTO koto je verovatno verzija softvera. Izgleda da ovo PS/v3/3 ne znaci nista.
Toma
Expert
Expert
Za taj model 21EF01UST
pzoran
Expert
Expert
Ovo sa interneta ne odgovara nista jer sam ja sve vec prekopao.Poznato je da kinezi lupaju modele i sasije kako im padne napamet, kao imena deci bace serpu niz stepenice pa kako odzvoni.Pod ovom modelom i sasijom ima masu televizora a svi su razliciti.Ako neko ima isti takav TV na popravku pa da presnimi eprom.Znaci procesor sa nalepnicom TDA11126 KOTO.
Evo slika sasije.Kod VN trafoa ima plocica dogradjena za OW.
bubul
Expert
Expert
proveri,ovo
pzoran
Expert
Expert
ne odgovara ni ovaj
Toma
Expert
Expert
Nigde nisam pročitao da si promenio i eeprom sa novim.
pzoran
Expert
Expert
Ne razumem.Kako mislis nisam zamenio eeprom,nego sta sam radio i novi eeprom i na desetine sadrzaja eeproma i prazan eprom i ne znam sve sta ne.Ako si dopbro procita napisao sam da sa praznim eeprompm TV radi ali parametri nisu dobri,dok se udje u servisni meni tv zablokira i ni jedna komanda ne radi..Evo pojasnjenja.Na tv-u je bio ne ispravan VN -trafo.Trafo sam zamenio sve ok osim sto je vertikala bila malo suzena nista drasticno moglo je da prodje ali neda djavo mira, da bih podesio vertikalu usao u servisni meni i desilo se sta se desilo. Znaci probao sam nove prazne eeprome programirane eprome stare nove sta sve ne.Kad udjem u servisni menu izbaci verziju softvera i kraj.Vise ne moze ni levo ni desno ni napred ni nazad.
Toma
Expert
Expert
pzoran je napisao/la:Ne razumem.Kako mislis nisam zamenio eeprom...
Pa lako možeš stari eeprom (možda neispravan zbog varničenja FBT-a) da ga "obrišeš - Clear Buffer" na FF pa da ga stavljaš i da dobijaš te rzultate koje dobijaš ali zbog neispravnog starog eeproma. Prema tome mislim da je pitanje bilo na mestu!
E sada kada si natenane rekao šta si sve radio onda je postavljeno pitanje urodilo plodom da se sazna više pojedinosti!
pzoran
Expert
Expert
Trafo nije varnicio i nije prouzrikovao nikakav dodatni kvar.Kad je zamenjen trafo tv je radio normalno.Kazem usao sam u servisni meni i desilo se to sto se desilo.Sva filozofija je u tome sto ni jedan sadrzaj ne odgovara datoj oznaci na procesoru jer na procesoru ima nalepnica i sadrzaj eproma je prilagodjen oznaci procesora sa nalepnice.Stvart je u tome ako neko ima takav TV na popravku da presnimi eprom jer ga na internetu ja ne mogu pronaci.cesto puta na kineskim televizorima MODEL i SASIJA ne znace nista.Pitanje je dali je ispravan kod Menu 6-4-8-3. za ulazak u servisni meni.Evo oznaka trafoa ako nekom zatreba i zamena.Orginal je BSC25-N0608, Zamena BSC24-01N4014K i BSC25-T1010A. 2.C, 4+B, 7GND, 8H-(grejanje), 9-ABL, 10-180V.
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Postavi taj njegov damp ovde da ga uporedim sa nekima i da ti postavim najslićniji.

Usput probaj i ovaj ispod

download/file.php?id=2678
pzoran
Expert
Expert
evo njegov
pzoran
Expert
Expert
Tv zavrsen.Problem je bio u ulasku u servisni menu.Postupak ulaska u SM je.
MENU.6483 zatim ponovo ukucati 6483 i pojavi se servisni menu.
Citav problem je bio u ulasku u SM.
Damp imate u prethodnom postu orginal.
RESENO.