POTREBAN nand flash DUMP za TV LG 32LK430-ZA, sasija LA01U.
Montazna oznaka IC-a je IC102, oznaka flash-a je H27U1G8F2BTR.
Naime, vlasnik je uradio update firmware-a preko USB-a, ali pogresnom verzijom, ubacio je od modela 42 inca.
Pokusao sam sa promjenom sadrzaja 2 eeproma, flash-a 25L8006 (koji je inace 1Mb). Dakle, rijesenje mi je
u sadrzaju NAND flash-a.
Unaprijed zahvaljujem, ako neko ima neka pomogne, pozz
Prvo popravi pa onda razmišljaj o parama, ako nije tako onda si trgovac, a ne majstor.
Kolega, ne daje mogucnost upisa firmware-a preko USB-a, TV je zaglavljen u boot-u, na ekranu je samo LG logo. Znam da je krajnja opcija zamjena motherboard-a, ali reprogramiranje NAND flash IC-a bi takodje rijesilo problem. Zato sam se i obratio za pomoc.
Prvo popravi pa onda razmišljaj o parama, ako nije tako onda si trgovac, a ne majstor.
Pozdrav kolega.
Nisam imao do sada takav tv na popravci, ali upravo sam sad gledao sliku sasije za koju ti treba pomoc i mislim da ti nije problem u H27U1G8F2BTR NAND flash-u. Konkretnu u tvom slucaju, za tu maticu plocu, u NAND flash-u H27U1G8F2BTR se nalazi firmware i operativni sistem koji upravlja CI+ CAM slotom, koji sluzi za umetanje modula i kartica, a ne upravlja radom tv-a. Taj flash ne diraj ni pod razno, jer je u taj software upisan serijski broj CAM slota koji se nalazi u tvom TV-u. Neznam koja si dva eeproma dirao, ali mislim da je tebi problem i dalje u 25L8006, jer u njemu stoji operativni sistem koji upravlja TV-om. A sto se tice eeproma mislim da dump stoji u 24C32.
Temu si postavio i na Fanzo al nema veze evo ovako bice od koristi i tu i tamo evo ovako probaj da nadjes orginal update firmware-a i preko USB probaj da ubacis pri samom startu il kad vec ukljuci Tvil pokaze logo probaj da ga prevaris mislim da znas kako se ubacuje preko USB znaci treba biti raspakovan ne u RAR idi na njihovom sajtu i nacices to sta ti treba.
@toce & nerminb@ za pocetak rijesio sam. dakle, vlasnik je ubacio pogresan firmware sa LG support-a (umjesto za ZA upisao je neku Ux verziju), a taj firmware je nesto manji od 50Mb. Probao sam sa reprogramiranjem eeprom-a 24c16 i flash-a 25L8006, ali nije islo. U NAND flash-u se nalazi OS CI i CAM, ali u njemu je bila greska. Sada je kasno, tj 3.30 ujutro da bih napisao uputstvo kako sam radio (jer cu sigurno zaboraviti ako ne zapisem), ali to cu uraditi sjutra. Ukratko, uradio sam koristeci RS232C port na TV-u i serijski port racunara sa Nul modem kablom, Putty i Hyperterminal. Obrisane particije NAND flashea, kreirane i uploadovan originalni epk. Hvala svima koji su bili voljni pomoci, ako neko bude imao ovakav problem (a imace sigurno) slobodno neka se javi.
sdtbcs je napisao/la:Sada je kasno, tj 3.30 ujutro da bih napisao uputstvo kako sam radio (jer cu sigurno zaboraviti ako ne zapisem), ali to cu uraditi sjutra.
Ako nije nesto komplikovano za opisivanje, mogao bi iskustvo podeliti.
Kolega poprilicno komplikovano za opisivanje, a i forum je poprilicno otvoren, a danas svaka potencijalna musterija ima PC i internet... trebamo cuvati posao. Svakom kolegi u ovog i ostalih kvarova ako mogu pomoci cu preko PP, samo instalisite team viewer da ide lakse i brze. Pozdrav.
To si u pravu da svako ima racunar i interenet.
Isto tako svi oni i bez nas mogu da nadju uputstva kako da hakuju svoj TV
Primer: Hacking LG 32LH3000 lcd tv set and family http://www.mirrorservice.org/sites/down ... family.pdf
Potrebno je samo malo poznavati engleski
Bas tako Dusko, sve sam ovo pregledao zadnjih dana, ali rijesenje kada se desi greska nije u ovom PDF-u, ima ga na net-u na vise mjesta i sve treba sklopiti u cjelinu i na kraju krajeva, uspjeti privesti kraju.