[REŠENO] Telefon panasonic KX TG 1100FXt (tema-sashko)

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Pozdrav drugari, moj 1. post iako cesto pratim ovaj forum.
Imam pomenuti tel koji vec dugo stoji nespravan i posto sam planirao da ga poklonim reko ajde da ga popravim .Situacija je sledeca trazenje slusalice sa baze je radilo ali u slusalici se nije nista culo ko neka mikrofonija ,zamenjena dioda D4 sa shotki 40v 1A, Q2 sa a1013 , Q3 sa BC639 kvar je i dalje bio prisutan i onda sam skinuo D2 i mesto njega nabrzinu sastavih grec od 4 diode 1n4007 spojio i signal u slusaici se pojavio ali kada se utipkaju brojevi cuje se da tonsko biranje ali nece da baza da pozove broj....Imali neko keca iz rukava ;)
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Niko ne zna.......kako resiti ovo...
toce
Expert
Expert
Sad trebas uspostaviti vezu izmedju baze i slusalice a to imas u manualu kako treba da se odradi.
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Hvala Toce na odgovoru ali druze veza izmedju baze i slusalice je spojena .... kada pozovem slusalicu preko baze na slusalici zvoni.Isto takodje u slusalici se cuje TUTA (TU-TU signal poste) Kada pozvem kucni broj sa mobilnog zvoni i baza i slusalica ,kada se javim na slusalici mogu da cujem sagovornika i on mene jeste da se cuje dosta tiho al se cujemo..........ALi....kada sa bezicne slusalice hocu da pozovem neki tel broj i pored normalnog tu-tu signala i pritusnutih tastera za biranje brojeva cuje se dial tonsko biranje u slusalici ali on nepoziva nikakve brojeve a signal tu-tu se i dalje cuje.Nadam se da me sada razumete.Jako mi je bitno da ga sredim hocu da ga poklonim jednoj staroj baki da neustaje svaki cas odlazeci u hodnik na tel.
strule
Expert
Expert
ako se tiho cuje i ne bira jedan od tranzistora nije dobar samo neznam tacno koji
sashko
Mlađi član
Mlađi član
ajd nekako da doznamo koji tacno ? :)
sashko
Mlađi član
Mlađi član
Resio sam,sad cete da pitate kako evo ovako.Otso na najlon kupio bazu na najlonu za 300 dizndi upario i kraj. ;)