Pozdrav drugari, moj 1. post iako cesto pratim ovaj forum.
Imam pomenuti tel koji vec dugo stoji nespravan i posto sam planirao da ga poklonim reko ajde da ga popravim .Situacija je sledeca trazenje slusalice sa baze je radilo ali u slusalici se nije nista culo ko neka mikrofonija ,zamenjena dioda D4 sa shotki 40v 1A, Q2 sa a1013 , Q3 sa BC639 kvar je i dalje bio prisutan i onda sam skinuo D2 i mesto njega nabrzinu sastavih grec od 4 diode 1n4007 spojio i signal u slusaici se pojavio ali kada se utipkaju brojevi cuje se da tonsko biranje ali nece da baza da pozove broj....Imali neko keca iz rukava
Hvala Toce na odgovoru ali druze veza izmedju baze i slusalice je spojena .... kada pozovem slusalicu preko baze na slusalici zvoni.Isto takodje u slusalici se cuje TUTA (TU-TU signal poste) Kada pozvem kucni broj sa mobilnog zvoni i baza i slusalica ,kada se javim na slusalici mogu da cujem sagovornika i on mene jeste da se cuje dosta tiho al se cujemo..........ALi....kada sa bezicne slusalice hocu da pozovem neki tel broj i pored normalnog tu-tu signala i pritusnutih tastera za biranje brojeva cuje se dial tonsko biranje u slusalici ali on nepoziva nikakve brojeve a signal tu-tu se i dalje cuje.Nadam se da me sada razumete.Jako mi je bitno da ga sredim hocu da ga poklonim jednoj staroj baki da neustaje svaki cas odlazeci u hodnik na tel.