MREZA 17PW26-4

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
etckv
Stariji član
Stariji član
Producer/Proizvođač -VOX
Model No/Oznake modela –LCD 26762 HD
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB45M-2
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel –CMO V260B
Opis:Da li je neko od kolega imao sledeci problem:Tv nakon starta sa plave diode prebaci na narandzastu i posle desetak sekundi pocinju naizmenicno da blinkaju diode plavo narandzasto,a trebalo bi da samo bude narandzasta kad startuje?Prvi kvar mi je bio isti i nakon zamene nove mreze 17PW26-4 sve je radilo normalno mesec dana,a onda se javio kvar sa kondezatorom C878 22nf(tv se gasi nakon starta u stby) i koji je zamenjen sa 15nf i sve je radilo normalno mesec dana da bi se sada javio ovaj kvar koji je bio i sa prvom mrezom.Jedino moze da mi pomogne neko ko je imao isti problem i zna sta je tacno uzrok,inace sam menjao mrezni cip D321,sve optokoplere,par kondezatora,blokove...Sumnjam i na FAN7711 ali trenutno ga nemam jer mislim da je problem u mrezi za 24V
Zoki
Expert
Expert
Sumljaš na 24V , a jesi izmjerio :?:
Startaj mrežu van TV_a.
etckv
Stariji član
Stariji član
Naravno da sam merio,zato i sumnjam.Svi naponi su stabilni pri startovanju osim kad treba da ukljuci invertor,tu na sekundu dodje napon i onda ukljucuje zastita i pocinje da blinka plavo-narandzasto...Iskljucio sam da je inverter neispravan jer sam vec imao ovaj kvar sa starom mrezom pa kad sam stavio novu,radilo je.A i inace kad se otkaci invertor sa mreze kad je mreza isprvna ,tv ce da upali,imace ton i sliku bez osvetljaja.Takodje,u jednom trenutku sam duvaljkom zagrejao oko FAN7711 gde je i optokopler i tv je proradio.Onda sam zamenio optokopler jer nemam cip i tv je tako radio ceo dan bez problema,a sledeci dan se posle 1h rada ponovo ugasio.Zato sam i napisao da jedino neko ko je imao ovaj problem moze da pomogne,ja sam skoro sve premerio i nista nije neispravno...Ostaje mi jos da zamenim cip kad mi stigne pa da vidim sta dalje...