Tv Plazma Hisense PDH4239EU ne startuje

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Producer/Proizvođač -Hisense
Model No/Oznake modela -PDH4239EU
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -
MCU/Procesor -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Y-SYS Board -Tv je kod mog druga inace serviser
Z-SYS Board -EBR38651401
Y Buffer up/down -
Plasma display/Panel -Tv je kod mog druga inace serviser
Power supply(SMPS)-1H273W-3
SIMPTOMI: Klikom na prekidac pokusa da upali cuje se skljoc jednom I ponovi jos jednom kao da je presao u stand by rezim,ali lampice ne blinkaju
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Televizor se sam od sebe pokvario,uvece sam ga ugasio,sutradan nije hteo da se upali,blinkala mu je plava led diode vise puta a potom ga je vratio u stand by rezim,t.j upali crvenu led diodu.Imam druga servisera,odneo sam kod njega i konstatovao je kratak spoj na ZSUS PLOCI,skinuo je sa nje IC sa oznakom STK795-814,jer kada je njega skunuo sa modula ploca vise nije bila u kratkom spoju.Odmah sam mu nabavio NOV IC i danas ga je vratio na plocu.Ponovo je prekontrolisao i ZSUS I YSUS i vise nije bilo kratkog spoja.Vratio je sve nazad,medjutim sada se desava to da pritiskom na power on krene da startuje (cuje se klik-klik),zadrzi par sekundi to stanje pa se opet cuje to (klik-klik) i naravno nece da se upali.Plava lampica vise ne blinka.Merenjem je konstatovao da izgubi 190v i60v.Kada su nakaceni ZSUS I YSUS moduli,na napajanju izgubi 190v I 60v.Kad otkaci ZSUS isto se desava.Kad otkaci i jedan i drugi Dobije sve napone.Na ZSUS-u i na YSUS-u nema kratkog spoja,merio je U prilog vam saljem slike svega sto mi je uradio kao i sliku njegovog napajanja.Sumnja u napajanje ali ne zna konkretno sta je crklo na njemu.Molim vas pomozite mi da nadjemo kvar.Unapred zahvalan....

slika

slika

slika
nele2222
Expert
Expert
Model koji OBAVEZNO zahteva zamenu sva 3 modula : Y-SUS , Z-SUS , CTRL board !
Pozdrav svim ucesnicima
rankov
Mlađi član
Mlađi član
koliko sisguran u taj novi ? :!:
nele2222
Expert
Expert
Ne zbunjuj ga bezveze... LG42VG1 koliko mogu da vidim je u pitanju , obavezno bude pocepana i CRTL board i ako mu ne valja 15V istog trena crkava i taj novi hibrid bez obzira koliko je bio ispravan
Pozdrav svim ucesnicima
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Pa novo sam kupio e sada mozda je i u kvaru,mada isto pokazuje kada se iskljuci ZSUS ploca,Samo kada su obe iskljucene tada dobijemo sve napone i 190v i 60v.Moze li biti nesto drugo u pitanju?Hvala... STK je uzet u Nisu firma se zove Linkel...
dell
Expert
Expert
Bilo lg -zlatno pravilo menjaj y i z u kompletu!
Da nemas reklamacije...
Imam ja u radnji . Pogledacu sutra
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Evo ovo je trenutmo stanje sa promenjenim STK795-814...

slika

slika

slika

[imghttp://s25.postimg.org/v3d3olden/image_36789b608f37bff1489c97a65cee9d22b55885de80.jpg][/img]
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
slika
nele2222
Expert
Expert
Da li ti znaci nesto naziv komponente CTRL(kontrol) board (ploca) ?
Ona kontrolise sve napone koji su bitni za pravilan rad plazma TV i ako bilo koji od napona nije u granicama tolerancije ili ako je detektovan defekt neke od ploca ona iskljucuje napone da bi ostatak uredjaja bio sacuvan.
Pozdrav svim ucesnicima
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Nele hvala ti od srca,rekao sam majstoru i slozio se sa tobom.Sutra ce da mi sve odradi.ja se iskreno u elektroniku ne razumem a drug mi je elektronicar,mozda ga i znas,Novica se zove-tv serviser...
nele2222
Expert
Expert
Niko od nas se nije naucen rodio , svi smo nekad ili da nismo pojma imali...treba shvatiti prvo kako sve to radi i na koji nacin posle sve vec ide mnoooogo lakse...sto se tice hibrida neispravan je svejedno pa je tako nebitno kako je izvadjen, bitno je da ploca nije ostecena :D
Pozdrav svim ucesnicima
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
Zamenjeni HIBRIDI na Z-SUS I Y-SUS,Dva kondenzatora na Y-SUS.Dobili sliku,ostao sitan problemcic-TACKICE KAO SNEG PO EKRANU....
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
Na Y-SYS-u bi trebalo zameniti skoro sve elektrolitske kondezatore jer ako se to ne uradi može doći do ponovnog pregorevanja hibrida.Zbog loše filtracije prouzrokovane oslabljenim kapacitetima dolazi do enormnog pregrejavanja hibrida i samim tim do njihovog pucanja.Ako i posle zamene svih elkosa i dalje postoje tačkice ima tu na Y-SUS-u nekoliko malih trimer potenciometra i sa njihovim podešavanjem se te tačkice mogu eliminisati.

Pozdrav
Zadnja izmjena: Admin Jimmy, dana/u 10 ruj 2014 08:51, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Spojene su teme jer se radi o istom aparatu i ne treba otvarati novu temu.
Goran068
Mlađi član
Mlađi član
HVALA,menjamo ih,valjda cemo nesto uspeti.U svakom slucaju bar hibridi da se sacuvaju jer su preskupi.Zahvalio bih se svima na pomoci....