Prosonic PBT 23000W ne vidi DVD
-
- Expert
Dobio sam na popravak Lcd Prosonic PBT 23000W , velicine displeja 23 incha koji ima u sebi ugradzen dvd. greska je sto tv ne raspoznaje dvd uredzaj, nema ga ni u spisku ulaza, gdje se nalaze skart ,cinc, tv i dr. Kad sam otvorio tv , napajanje ka dvdiu ima , ai konektori imaju dobar spoj, predpostavljam da je u servis meniju greska, pa ako neko zna kako se ulazi u servis meni da probam vidjeti ili ako je neko imao slican problem, dobro bi mi dosao svaki savjet...
-
- Expert
ima taster dvd , ali nista se nedesava njegovim pritiskanjem , pokusao sam i sa univerzalnim daljinskim Jolly isto se desava i sa njime...
-
- Expert
Kolega baci pogled na dzamper za MASTER/SLAVE , moguce je da ga zbog toga ne vidi.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
nije do dzampera , samo ima jedan na maticnoj ploci za 3 i 5 volti.Medzutim na konektoru koji spaja maticnu i dvd nedostaje 5V koje vjerovatno aktivira elektronika, kad dovedem taj napon dvd radi, ubacuje i izbacuje cd, reprodukuje-reaguje na sve tipke koje su na tv-u, ali nema slike, ne reaguje na tipke sa daljinca i nema ga na spisku uredzaja kad aktiviram tipku INPUT , sto znaci da je najvjerovatnije problem u servis meniju ili je greska nesto drugo...
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Imao sam isti problem sa verovatno istim tv-om ali pod drugim imenom i u nedostatku originalnog daljinskog upravljača nisam mogao aktivirati DVD.Nekoliko daljinskih upravljača za DVD Plejere sam napunio baterijama i jedan od njih na neko sasvim deseto dugme je aktivirao DVD.
Probaj tako i sigurno ćeš ga uključiti.
Pozdrav
Probaj tako i sigurno ćeš ga uključiti.
Pozdrav
-
- Expert
probao sam dosta daljinskih upravljca , ali nisam uspio aktivirati dvd.Odgovara mu daljinski od lcd-a Vivax.Kad udzem u meni i odem na OTHER-ostalo, pa u hotel mode udzem, sa paswordom 8888 i odem u opciju Source ni tu nema dvd-a u spisku , imaju ulazi DTV,ATV,AV,SCART,YPBPR,PC,HDMI.Svaki savjet je dobro dosao.
-
- Administrator
- Been thanked: 1 time
Izgleda da ne čitaš postove.Naglasio sam da trebaš probati sa DVD daljinskim upravljačima i to konkretno sa daljinskim upravljačima kineskih DVD plejera(NEO,NEON,VOV,HOMELINE itd). a ne sa daljinskim za televizore.
Problem ti je daljinski upravljač 100 posto.
Pozdrav
Problem ti je daljinski upravljač 100 posto.
Pozdrav